h i r d e t é s

Merkely: ha lesznek is korlátozások, a beoltottakat nem érintik majd

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Merkely: ha lesznek is korlátozások, a beoltottakat nem érintik majd

2021. szeptember 06. - 14:02

Lassabb, elhúzódó lehet a koronavírus-járvány negyedik hulláma, amely elsősorban az oltatlanokat érinti majd, a szóba jövő további korlátozások is elsősorban rájuk vonatkozhatnak. 

Merkely Béla - Forrás: koronavirus.gov.hu

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt erről. Az mondta, az oltatlanok jóval nagyobb veszélynek vannak kitéve (…),

huszonötször valószínűbb, hogy bekerül egy oltatlan egy kórházba, és huszonötször nagyobb a valószínűsége, hogy meghal koronavírus-fertőzésben.

A nyájimmunitás nem véd a mutációk miatt

A rektor kiemelte: az oltatlanok nem reménykedhetnek abban, hogy az úgynevezett nyájimmunitás majd megvédi őket, hiszen a koronavírus folyamatosan mutálódik; a delta variáns esetében egy ember átlagosan nyolcat fertőzhet meg, míg az első, Vuhanból elindult vírus esetében ez a szám 2,5 volt.

A harmadik oltást elsősorban a 60 év felettieknek vagy legyengült immunrendszerű embereknek ajánlja.

Azt javasolta, hogy a második vakcina után négy hónappal kérjék a harmadik oltást az érintettek. Merkely hangsúlyozta, egyelőre nincs olyan gyógyszeres kezelés, ami hatékonyabb lenne, mint a vakcina. Ráadásul az oltóanyagokból már több milliárd adagot beadtak, komolyabb mellékhatásról nem érkezett hír, ezért azt lehet mondani, hogy ezek biztonságosak. (Forbes)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s