h i r d e t é s

Mészáros Lőrinc üzlettársainak sokmilliárdos hálója szövi be a Balatont

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Mészáros Lőrinc üzlettársainak sokmilliárdos hálója szövi be a Balatont

2019. szeptember 09. - 08:37

 

Mészáros Lőrinc üzlettársainak sokmilliárdos hálója szövi be a Balatont. - írja a nepszava.hu.

Közérdekű adatigényléssel jutott hozzá a Hvg.hu a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázati nyerteseinek listájához, amiből a lap szerint kiderült, hogy a Kisfaludy-programban a 100 millió forintnál magasabb összegű pályázatok kétharmada ment kormányközeli befektetőkhöz. A turisztikai ügynökség Orbán Ráhel tanácsai szerint működik.

A részletes, bogarászásra erősen késztető cikk nagyon sok projektet és nevet sorol fel, ráadásul külön kitér a tematikus balatoni élményparkokra: aki ilyet akart építeni, annak 5,18 milliárd forint jutott.

Forrás: Facebook / Lima Word

A Hvg.hu szerint ebből

  • nagyjából egymilliárdot kapott a balatonfüredi önkormányzat és a Balaton Játszóház Kft. a térség „első négy évszakos élményházának” megalkotására. A cégnek ugyan nincs tapasztalata az ilyesmiben, viszont a Csopaki Polgári Kör elnöke a tulajdonos, és valahogy sikerült összehozni azt a pár millió forint indulótőkét, amire aztán megkapták az egymilliárdot.
  • méregdrága élményparkjával Szepesi Richárd a legeredményesebb a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatain, a mostani 3 milliárddal már 9 milliárd forinthoz jutott: a szántódi BaLaLand Familyparkot csinálja meg, amely része annak a hotelt és lakóingatlanokat is magába foglaló óriásprojektnek, amelyet közvetlenül a partra, Tihannyal szembe tervezett Szepesi cégcsoportja.
  • egymilliárdot kap még kalandparkra a sok egyéb mellett a zánkai tábort felújító Szabadics Zoltán, aki Mészáros gyerekeivel végezte legutóbbi munkáját 16 milliárdért – de a zalaszabari szabadidőközpont legalább karitatív célokat is szolgál.

nepszava.hu


 

h i r d e t é s