h i r d e t é s

Michiganben a tüntetők elé tette egy rendőri csapat a sisakjaikat és gumibotjaikat, majd együtt meneteltek tovább - VIDEÓ

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Michiganben a tüntetők elé tette egy rendőri csapat a sisakjaikat és gumibotjaikat, majd együtt meneteltek tovább - VIDEÓ

2020. május 31. - 16:34

 

Swanson csapatvezető azt mondta a jelenlévőknek, egy másodpercig se gondolják azt, hogy minden rendőr olyan, mint Chauvin, ők őszintén az emberek pártján akarnak állni, és segíteni nekik. 

Chris Swanson sheriff becsatlakozott csapatával a tiltakozók menetébe - Forrás: Twitter

Napok óta lázban tartja nem csak az Egyesült Államokat, hanem az egész világot az a tüntetéssorozat, ami George Floyd halála után robbant ki. Az afroamerikai férfi hétfőn vesztette életét, miután egy rendőri intézkedés során a kiérkező járőr, Derek Chauvin perceken keresztül térdelt a nyakán. Chauvint azóta letartóztatták, még a felesége is beadta a válópert a történtek hatására, az indulatok azonban nem csitulnak. A feketék jogaiért, és a rendőri erőszak ellen kezdődő tüntetések egyre inkább eldurvulnak az országban, Indianapolisban már haláleset is történt.

VT most egy pozitív fejleményről számolt be. Egy michigani rendőr, Chris Swanson és csapata letette a gumibotot és a sisakot a tüntetők elé, hogy nem sokkal később már együtt vonuljanak békében. Az esetet videóra vették, így jól hallhatóak Swanson tüntetőkhöz intézett szavai is.

Swanson  azt mondta a jelenlévőknek, egy másodpercig se gondolják azt, hogy minden rendőr olyan, mint Chauvin, ők őszintén az emberek pártján akarnak állni, és segíteni nekik. Swanson azt mondta továbbá, leteszi a sisakját és a gumibotját, mert azt akarja, hogy a megmozdulás ünnep legyen, ne tüntetés.

Beszéde után a tömeg Swanson nevét kezdte kántálni, illetve a „Gyertek velünk!” rigmust, aminek a rendőrök eleget is tettek. Nem sokkal később már azt lehetett látni, hogy a férfi és csapata a tüntetőkkel együtt vonul, ölelkeznek és kezet fognak, valamint közös fényképeket készítenek.

A férfi később a helyi sajtónak is nyilatkozott:

Ennek erről kellene szólnia – a rendőrség és a közösség együttmőködéséről. Ha igazságtalanságot tapasztalunk, meg kell hallanunk a közösség és a rendőrség hangját is. Csak annyit kell tennünk, hogy kommunikálunk, amit most megtettünk, s lám, együtt vonulunk.

– elmélkedett Swanson, aki még hozzá tette, Derek Chauvin nem tartozik közéjük, a helyi rendőrök pedig mind elítélik azt, amit tett. (24.hu)


 

h i r d e t é s