h i r d e t é s

Miért ég Ausztrália?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Miért ég Ausztrália?

2020. január 06. - 07:47

Azt írja Ausztráliában élő unokaöcsém, hogy a páratlan katasztrófa fő oka nem a felmelegedés, hanem jórészt a helyi zöld politikai erők és mozgalmak magatartásának a következménye.

A kép illusztráció! - Forrás: Reddit

Ezt azzal magyarázza, hogy korábban is voltak ilyen hőhullámok vagy majdnem ekkorák, de régebben az őslakosok módszerét alkalmazták, vagyis megtisztogatták az erdők és bozótosok altalaját, összeszedték vagy felperzselték az úgy nevezett "forest fuel"-t, az erdei üzemanyagot, nem engedték nagyobb összefüggő éghető talajfelszín létrejöttét. 

Újabban viszont a zöld politikai erők ezt meggátolták vagy korlátozták, mondván, hogy a természetet érintetlenül kell hagyni, és ami még vészesebb; akadályozták a tározók építését, mert környezetellenesnek tartják őket. Így az őszi-téli csapadék elvész, mert nem tartalékolják kellően, és amikor beüt a szárazság és a bozóttűz, nem lehet honnan oltóanyagot szerezni. Még e pillanatban is tiltakoznak a tengervíz felhasználása ellen az oltás során, mondván, hogy az nem tesz jót a természeti közegnek.

Hitelt adok a szavainak, hiszen ő él ott és ő ismeri mélyen a helyi politikai viszonyokat. Ha pedig ez így megy, akkor egy súlyos példáját látjuk a doktríner és egysíkú szemléletnek, aminek nagy árát fizeti meg a nemzet.

 

olvasói levél