h i r d e t é s

Miért fontos, hogy természetes alapú kozmetikumokat használjunk?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Miért fontos, hogy természetes alapú kozmetikumokat használjunk?

2018. december 21. - 16:05

 

Érdemes lenne megnéznünk otthon, hogy a kozmetikumaink milyen összetevőket tartalmaznak.

Ijesztően sok olyan összetevő van, amiknek legtöbbjéről azt sem tudjuk, hogy micsoda. Pedig könnyen lehetséges, hogy valami nagyon nem megfelelő alkotóelem összessége az, amit éppen nap mint nap használunk a mindennapi szépségápolásban. Ebben az esetben örülhetünk, ha az nem káros ránk nézve.

Azt gondoljuk, hogy ezek a készítmények csak a legminimálisabb mennyiségben tartalmazzák a szervezetre káros hatóanyagokat. Holott, ha ez még igaz is lenne, akkor is érdemes végiggondolnunk, hogy hány ilyen terméket használunk naponta, mintegy összesítve így a sok sok egészségtelen alkotóelemet.

Milyen alap kozmetikai termékeket használunk egy nap folyamán?

Szappan, fogkrém, dezodor, parfüm, arckrém, tusfürdő, testápoló, csak hogy a legalapvetőbb dolgokat említsük. A sok “minimálisan” káros összetevő mind mind összeadódik és ez egy napra már lehet, hogy bőven sok a szervezetünknek.

A L’Amia Natura-nál csak 100%-ban természetes összetevőkből álló termékeket alkalmaznak és árusítanak. Ezek a termékek nem tartalmaznak tartósítószert, kőolajszármazékokat, kemikáliákat. Ellenben használnak a termékeikhez hidegen sajtolt növényi olajokat és vajakat, aromavizeket, növényi kivonatokat, természetes esszenciákat, és tiszta hatóanyagokat.

Ezek a teljes egészében káros adalékanyag mentes termékek kiválóak arra, hogy táplálják, ápolják és regenerálják a bőrt, ha arra van szükség. Hozzájárulnak a napi egészséges bőrápoláshoz. Azáltal pedig, hogy csak természetes összetevőket tartalmaznak a kozmetikumaik, hatékonyan tudják megváltoztatni pozitív irányba a bőrünket. A hagyományos kozmetikumok, melyek kemikáliákat, tartósítószert, és egyéb szintetikus összetevőket tartalmaznak, könnyen okozhatnak bőrirrítációt, vagy eltömíthetik a bőr pórusait, és semmiképpen nem nevezhetőek egészségesnek.

Bevett alkalmazás, hogy egy-egy jól ismert márka kiemel egy jól hangzó összetevőt, és mintegy ezzel próbálja meg eladni a terméket. Miért? Mert könnyen elhisszük, hogy a jól hangzó, egészséges hozzávaló által az egész termék egészséges lesz a számunkra. Fontosabb, hogy olyan kozmetikumot válasszunk, melynek ismerjük az összetevőit, és megbizonyosodtunk arról, hogy azok nem tartalmaznak a szervezetünkre káros anyagot.

Gyakran hangzik el a “vád”, hogy ezek a termékek drágábbak. De gondoljunk bele, hogy az élet számos területén így van ez.  A minőséget meg kell fizetni, ez is már egy mérce lehet. Hiszen egy olcsó termék esetében már kizárható, hogy a drága, minőségi összetevők vannak benne túlsúlyban.

Bátran próbáljuk ki tehát a L’Amia Natura termékeit, vagy látogassunk el a honlapjukra, ahol további hasznos információkat olvashatunk.


 

h i r d e t é s