h i r d e t é s

Miért jó ötlet élményeket adni ajándékba?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Miért jó ötlet élményeket adni ajándékba?

2023. szeptember 26. - 09:19

Évről évre számtalan variációban felbukkan a “Mit vegyek a párom/gyerekem/szüleim/legjobb barátom stb. születésnapjára, névnapjára, évfordulóra, ballagásra?” – hosszas morfondírozást igénylő kérdése. Bár szeretteink megajándékozása örömteli érzésekkel tölt el bennünket, ám egy idő után óhatatlanul kifogyunk az ötletekből.

Egész életre szóló élmény

Ha ajándékozóként és megajándékozottként is úgy érzed, hogy eleged van már a felesleges tárgyhalmozásból, ami igazán már senkinek nem okoz örömöt, akkor az Élményrepülés.hu szélcsatorna élményét neked találták ki.

Az Élményrepülés.hu repüléssel kapcsolatos maradandó élmények tárházát nyújtja az érdeklődőknek. A valós sétarepülésen keresztül, hőlégballonos vagy sugárhajtású gépen való utazáson át akár egy Boeing 747-es vezetését is kipróbálhatod – ez utóbbit természetesen repülőgép-szimulátorral.

Zuhanás a semmibe?

Gyerekként, de akár felnőttként is megbűvölten bámultad az akciófilmek ejtőernyős jeleneteit? Beleborzongtál abba, mikor a főhősök észveszejtő magasságból ugranak a semmibe? Beleélted magad abba helyzetbe, amikor hosszú másodpercekig nem nyílik ki az ejtőernyő, és te csak zuhansz?

Szél süvít a füledbe, és átjárja minden porcikádat. Könnyű, felemelő, ugyanakkor félelmetes érzés. És mit szólnál ahhoz, ha mindezt átélhetnéd te is vagy akár ajándékba is adhatnád - természetesen mindenféle veszélyességi tényező kizárásával.

Mint a filmekben

A fantasztikus élmény megtapasztalásra a szélcsatorna segítségével tudunk szert tenni. A speciálisan kialakított kabinban 180-200 km/h sebességgel felfelé irányuló levegő biztosítja azt az érzetet, mintha 3500 méteres magasságból vetnéd magad a mélybe.

A lebegés előtt egy mini ejtőernyős kiképzés szükséges, ahol megmutatják azokat a mozdulatokat, amikkel teljesen kimaxolhatod szabadesésed minden pillanatát. Pöröghetsz, foroghatsz, emelkedhetsz és süllyedhetsz, és mindezt még videóra is veszik, csak hogy tudj majd mivel büszkélkedni a többiek előtt.

A szabadesés szimulátorának ősét a 19. század végén alkották meg Angliában. Az első komolyabb modellt a NASA készítette el 1941-ben. Ez a készülék már képes volt 100 km-es sebességgel tesztmodelleket tartani a levegőben. Az első, valóban dokumentált szélcsatornás “testrepülést” egy ohiói légibázison, 1964-ben hajtotta végre egy berepülő pilóta. Ezt követően vált bevett gyakorlattá a szélcsatornás testrepülés a kiképzések során.

Innentől már csak egy ugrás az első polgári szabadesés-szimulátor megépítése, amire 1979-ben került sor. Azóta már sok víz lefolyt a Dunán, és a testrepülés külön sportággá nőtte ki magát. Nemzetközi szervezetük elképzelései szerint a 2028-as olimpiai játékokon már bemutató jelleggel részt is vesznek.

Az olyan adrenalinlökettel járó megtapasztalások, mint a szabadesés, plusz energiát szabadítanak fel bennünk, amit akár magunkkal vihetünk a hétköznapokba is. Ezekkel az impulzusokkal megerősödve egészen más hozzáállással vághatunk bele a következő napba, vagy az új kihívásokba.