fbpx Miért nem tudósít a közmédia a Bécsben lezajlott 50 ezres tüntetésről? | CIVILHETES

h i r d e t é s

Miért nem tudósít a közmédia a Bécsben lezajlott 50 ezres tüntetésről?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Miért nem tudósít a közmédia a Bécsben lezajlott 50 ezres tüntetésről?

2021. január 18. - 08:55

 

Bécsben több tízezren vonultak utcára a kormány járványellenes intézkedései miatt – írja az Erdély.ma bécsi munkatársa.

Forrás: wochenblick.at

„Nem kérünk a diktatúrából!”, „Békét, szabadságot!” és ehhez hasonló transzparensekkel tiltakoztak a demonstrálók. A tömeg folyamatosan azt skandálta, hogy a kancellárnak, Kurznak távoznia kell.

wochenblick.at tudósítása arról számol be, hogy a tüntetés dél körül kezdődött, de már 10.30-kor egy nagyobb csoport (a mozgalom saját weboldallal is rendelkezik www.hygienediktatur.com) egy művészi performansszal lepte meg a jelenlévőket, amelyben a vírusellenes intézkedések élet- és emberellenes mivolta elé állítottak görbe tükröt.

12 körül egy videófelvétel érkezett a Wochenblick főszerkesztőjéhez, miszerint egy buszt, amely a tüntetés helyszínére szállította volna utasait, körülbelül 50 rendőr tartóztatja fel Salzburg környékén.

Érdemes belenézni a bécsi tüntetésről készült videófelvételekbe: 13.45-kor már körülbelül 5.000 ember volt a Hösök tere előtt található Mária Terézia téren. 14.30 körül már nagyjából 10.000 ember vonul a Ring-en. 14.45-kor jól látható, hogy nem szélsőjobbos megmozdulásról van szó. 15 órakor már egyértelmű, hogy a létszám messze több mint 10.000.


Forrás: wochenblick.at

Ellentüntetőként a szélsőbaloldali kommunista ANTIFA is képviseltette magát, mintegy 50-en kezdtek kisebb akcióba. Az anarchisták azt kiabálták a tüntetőknek, hogy „Titeket is beoltunk!”.

Az esemény 18 óra körül ért véget, ekkorra mintegy 50 ezer ember gyűlt össze az osztrák fővárosban. A tömeg békésen viselkedett. A magyar közszolgálati média eddig teljes elhallgatással kezeli az eseményeket.

Hasonló tiltakozási hullám söpör végig több európai országban. Lengyelországban több ezer vendéglős jelezte, holnap, azaz január 18-án a tiltások ellenére kinyitják a boltjaikat. Ugyancsak lázadás közeli állapotok vannak Olaszországban. A tiltások ellenére rengeteg helyen egyszerűen semmibe vették a kormány intézkedéseit. „Én kinyitok” felkiáltással mozgalmat is szerveztek, ehhez eddig mintegy ötvenezer étterem- és bártulajdonos csatlakozott. (erdely.ma)

Címkék: 

 

h i r d e t é s