h i r d e t é s

Miért szeretjük a kézműves kozmetikumokat?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Miért szeretjük a kézműves kozmetikumokat?

2021. április 14. - 15:44

 

Az elmúlt években a kozmetikumok piacán is teret hódítottak az egyedi készítésű, kétkezi munkával előállított szappanok, krémek, kencék. A nagy kozmetikumgyártók mellett ma már a kis kézműves kozmetikumkészítők is labdába rúghatnak, és mind nagyobb szeletet hasítanak ki a kozmetikai termékek piacának képzeletbeli tortájából.

Forrás: soapcenter.eu

A kozmetikumok a kézműves vásárokban is egyre gyakrabban fellelhetők. A dísztárgyak, ruhaneműk, ékszerek és gasztrokülönlegességek mellett manapság ezeknek a termékeknek is helyük van ezeken az eseményeken. Legyen szó rendszeresen megrendezésre kerülő vásárról – mint amilyen a WAMP – vagy alkalmi rendezvényről – mint pl. egy karácsonyi vásár –, a kézműves szappanok bizony megjelennek a kiállítók polcain.

A kézműves műhelyek vonzerejének titka

A tömeggyártással szemben a kézműves műhelyek kozmetikumkészítői kétkezi munkával állítják elő a termékeket. Az egyes példányok egyedisége a kozmetikumok esetén ugyan megkérdőjelezhető, de a minőségi alapanyagok, a kézzel készített portéka prémium jellege meggyőző hatással bír.

A vásárok tökéletes alkalmat biztosítanak arra, hogy a vásárlók kapcsolatba kerülhessenek a készítővel, aki ezeken az eseményeken általában maga is megjelenik, megszólítható és megismerhető. Ez a fajta személyesség és a kiállítótér berendezésének hangulata biztosítja a magyar kézműves márkák sikerének egyik titkát.

Fontos tehát, hogy a személyes értékesítés során a készítőnek mennyire sikerül megmutatnia a termékei vonzerejét és bizalmat építenie a márkája iránt.

Népszerűek a levendulás termékek

Kulcsfontosságú a szappanok, krémek és kencék megfelelő termékpalettájának kialakítása is. A levendulát tartalmazó vagy akár csak levendulával díszített termékek a mai napig rendkívül kelendőek ezeken a helyeken. A Soapcenter webshopban kapható levendula-illóolaj tökéletes alapanyagot biztosít ezeknek a termékeknek az elkészítéséhez.

A webáruház ezenkívül számos 100% tisztaságú természetes olajat kínál, és biztosítja az egyéb értékes alapanyagok gördülékeny utánpótlását is annak érdekében, hogy a kozmetikumgyártók folyamatosan el tudják készíteni a bevált recepteket és a vásárlók kedvenc termékeit.

A siker kulcsa a folyamatos utánpótlás

A remek ötlet, a vonzó környezetbe helyezett kiváló termék és a vásárokon történő sikeres részvétel mellett azonban sok más szempontnak is meg kell felelnie egy-egy kézműves kozmetikumot készítő műhelynek. Amit a marketingfogások és a kommunikáció révén látunk, az csupán a jéghegy csúcsa. A siker mögött azonban rengeteg munka áll.

Leginkább egy kiegyensúlyozottan és olajozottan működő „gyártási” folyamatra van szükség, az alapanyagok folyamatos utánpótlásával. Ebben nyújt segítséget a Soapcenter, ahol beszerezheted a minőségi alapanyagokat és 100% tisztaságú természetes olajokat a kézműves kozmetikumok elkészítéséhez.


 

Kommentek

h i r d e t é s