h i r d e t é s


Migráció: a kormány képtelen igazat mondani, minden állítása hazug

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Migráció: a kormány képtelen igazat mondani, minden állítása hazug

2017. augusztus 03. - 12:23

 

Továbbra is a félelemkeltésre alapozza Orbán Viktor hatalmának megőrzését célzó választási kampányt. - írja a b1.blog.hu.

Forrás: b1.blog.hu

Ennek érdekében folyamatosan hazudik a migrációval kapcsolatban. Muszáj, mert ha igazat mondana, azonnal kiderülne: nincs mitől rettegni.

Csokorba szedtük a kormány állításait a menekült-válsággal kapcsolatban, és megnéztük, mennyi a valóságtartalmuk. Orbán Viktor viszonya a valósággal legalábbis távolságtartó.

1, A magyar kormány a kerítéssel állította meg a menekülthullámot.

A kijelentés minimum túlzó, de inkább a hazugsághoz áll közelebb.

A rendőrség statisztikáiból jól látszik, hogy a déli határszakaszon felhúzott kerítés valóban megakasztotta a menekült-áradatot. A napi 2-3 ezer emberről a kerítés felhúzása után 700-800 főnél stabilizálódott a szám - vitathatatlan, drasztikus csökkenés.

Azt azonban tudjuk, hogy a menekültek ekkor Horvátország felé vették az útjukat - vagyis csak Magyarország mentesült a nyomás alól némileg. Az igazi áttörést valamivel később az EU-török megállapodás hozta.

Az uniós milliárdok megindítása után Ankara ténylegesen lezárta a balkáni útvonalat, aminek hála 2016 augusztusától napi 10-20 fő próbálkozott már csupán. Az adatok azt mutatják: érdemi hatása az utóbbinak volt.

2, A magyar ellenzék le akarja bontani a kerítést.

Nettó hazugság. A baloldal, ha meg nem is barátkozott a fal gondolatával, de belátta szükségességét.

A sokat emlegetett Botka nyilatkozat is úgy szólt valójában:

amennyiben rendeződik a migrációs helyzet, csak azt követően bontható le a kerítés.

Ilyen és ehhez hasonló nyilatkozatokkal találkozhatunk a többi ellenzéki párt részéről is. Annyi bizonyos, a szabad szemmel nem látható és politikai tényezőnek semmiképp nem nevezhető Fodor Gábor féle liberálisokon kívül senki nem bontana kerítést.

3, A kormány rendszeresen meghosszabbítja a "tömeges migráció miatti válsághelyzetet".

Legközelebb szeptember 7-én jár le a fél éves válsághelyzet, de már most biztosak vagyunk abban, hogy legalább fél évvel újra meghosszabbítják majd. Teljesen jogtalanul.

Ugyanis a kormány maga hozta szabályok szerint ilyen válsághelyzetet akkor lehet elrendelni, ha

a menedékkérők száma egy hónap átlagában a napi ötszáz főt,

vagy két egymást követő hét átlagában a napi hétszázötven főt,

vagy egy hét átlagában a napi nyolcszáz főt meghaladja.

Erről pedig szó sincs. A magyar határra havonta 2-300 menekült érkezik mindössze immár lassan egy éve. Hogy semmi nem indokolja a válsághelyzet fenntartását, mi sem mutatja jobban, minthogy a belügy és a bevándorlási hivatal 10 évre titkosította a válsághelyzet elrendelésének okait.

4, Soros György 4 pontos terve migránsokkal árasztaná el Európát.

Ennél nagyobb baromságot - és egyben uszítóbb szöveget rég hallottunk.

Soros 4 pontos mesterterve ugyanis kizárólag Orbán és bandája fejében létezik. Az alapja egy Soros által két éve írt publicisztika, amelyben az üzletember valóban évi egymillió menekült befogadását javasolta az EU-nak, munkaerőgondjai orvoslására.

Tavaly már csak százezer migráns befogadásáról írt Soros, idén pedig semmiről. Úgy csinálni, mintha egy havilapban megjelent publicisztika valójában egy titkos összeesküvés alapja lenne, vagy kezelendő elmebaj, vagy a magyar lakosság végtelen lenézése.

5, Az Európai Unió Soros tervét akarja végrehajtani.

A szokásos démonizálás, ellenség kijelölés - a valóság teljes figyelmen kívül hagyásával.

Nem tűnik betelepítési szándéknak, hogy az EU évente több mint 3 milliárd eurót fizet Törökországnak a menekültek visszatartásáért.

Úgyszintén nem támasztja alá Orbán narratíváját az uniós határrendészet megerősítése. Egyáltalán: semmi nem támasztja alá Orbán állításait. Még szerencse, hogy a magyar miniszterelnök véletlenül sem megy olyan helyre, ahol valódi kérdést kapna.

6, A közös uniós bevándorlási hivatal felállítás a Soros terv része.

Hát sőt! Orbán egyszerre követeli a menekült-válság uniós szintű megoldását és azt, hogy minden jogkör maradjon a tagállamoknál.

És amikor az EU e két, egymásnak szögesen ellentmondó követelménynek nem felel meg, máris lehet hazudozni. Az egységes szervezet felállítása ugyanis épp azt szolgálja, hogy a tagállamoknak ne egyedül kelljen szembe néznie a válsággal, hanem a kontinens teljes pénzügyi és igazgatási ereje lépjen fel a menekült-áradat megállítása érdekében.

Aki ezt támadja, az nem a megoldásban, hanem a permanens válságban érdekelt.

b1.blog.hu


 

h i r d e t é s

betöltés..