h i r d e t é s

Mike Pence és felesége hajléktalanokká váltak Biden beiktatása után

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Mike Pence és felesége hajléktalanokká váltak Biden beiktatása után

2021. január 28. - 06:44

 

Alig egy héttel Joe Biden hivatalba lépése után az Egyesült Államok ex-alelnökét kipaterolták eddigi otthonából.

Mike Pence és felesége, Karen - Forrás: MTI/EPA/Pool/Melina Mara

Mike Pence-nek és feleségének, Karennek a Business Insider információi szerint új otthon után kellett nézniük, miután az állami pénzekből fenntartott házukból kirakták őket, így hivatalosan hajléktalanokként lettek beregisztrálva.

Pence jelenleg az indianai kormányzó, Eric Holcomb kunyhójában él, amit a politikus pihenőhelyként használ, miközben felesége visszaköltözött családjához és gyerekeihez. Pence eredetileg szintén Indiana állam vezetőjeként funkcionált 2013-tól 2017-ig, ezután Donald Trump kérte fel, hogy legyen az alelnöke, amit el is fogadott.

A pozíció betöltése után Pence egy állami adópénzekből építtetett ingatlanba költözött, ami azonban nem volt a tulajdonában, sőt közel nyolc éve egyetlen lakást vagy házat sem vásárolt magának.

Természetesen a pénz nem jelenthet túlságosan nagy problémát az ex-alelnök számára, hiszen négy évig tartó ciklusa alatt havi 235 ezer dollárt, vagyis nagyjából 70 millió forintot keresett, továbbá még hat hónapon keresztül élvezheti a titkosszolgálat védelmét is.

Egyesek azt pletykálták, hogy Pence-ék azért változtatják gyakran a lakhelyüket, hogy elkerüljék a lehetséges merényleteket, mivel az utóbbi időkben ex-főnöke, Donald Trump támogatói sorra küldték a halálos fenyegetéseket, a január eleji Capitolium előtti demonstráción például azt skandálták a tüntetők, hogy “akasszák fel Pence-t.”

Az egykori alelnök állítólag hivatalból való eltávozása után megszakított minden kapcsolatot Trumppal. Mike Pence az Amerikai Egyesült Államok Képviselőházában szolgált 2001-től 2013-ig, mielőtt kormányzóként indult volna Indianában; öccse, Greg azonban a mai napig aktív politikusként tevékenykedik. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s