fbpx Milyen láncfűrésszel emelhető a termelékenység új szintre? | CIVILHETES

h i r d e t é s

Milyen láncfűrésszel emelhető a termelékenység új szintre?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Milyen láncfűrésszel emelhető a termelékenység új szintre?

2021. október 13. - 09:16

 

Egy erőteljes, hatékony és megbízható láncfűrészre van szükség annak érdekében, hogy megfelelő legyen a hatékonyság a mindennapokban. Egy jól kiválasztott készülékkel könnyedén új szintre emelhető a termelékenység. Elengedhetelen, hogy a kiválasztott darab igazodjon az egyéni igényekhez, továbbá még néhány egyéb szempontnak is meg kell felelnie.

Forrás: husqvarna.com

A 90 köbcentiméteres láncfűrészek már a legkeményebb igényeknek is megfelelnek. Ezek felhasználóbarát változatai már a legkomolyabb elvárásokat támasztó fakitermelők igényeit is kielégítik. Bármilyen erdészeti kihívással szemben tökéletesen helytállnak.

A láncfűrészek esetében fontos a megbízhatóság

A 90 köbcentiméteres láncfűrészek a nagy igénybevétellel járó kihívásokkal is megbirkóznak. Továbbá fontos, hogy felhasználóbarát legyen a kialakításuk, és jól lehessen velük manőverezni. Mindemellett elengedhetetlen, hogy tartósak és megbízhatóak legyenek.

Az igazán jó láncfűrészekkel kapcsolatban még fontos elvárás, hogy megfelelő vágási teljesítményt nyújtsanak. Mindemellett elengedhetetlen, hogy a kiválasztott láncfűrész alacsony tömeggel, illetve nagy leadott teljesítménnyel rendelkezzen. Környezetünk szempontjából az üzemanyag-fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás is fontos. A környezetünk megóvása közös érdekünk, szóval elengedhetetlen, hogy ezek mértéke a lehető legminimálisabb legyen. Így lehet csökkenteni a környezetre gyakorolt hatást.

Elengedhetetlen, hogy megkönnyítse az egyenes vágást

A megbízható láncfűrészek esetében az is fontos, hogy könnyen, minimális erőfeszítéssel lehessen elindítani. A könnyű indíthatóság mellett fontos, hogy a kiválasztott láncfűrész strapabíró legyen, könnyítse meg az egyenes vágásokat, és minimalizálja a becsípődés lehetőségét.

A cikkben említett tulajdonságok mindegyikének megfelel a Husqvarna láncfűrészei között helyet kapó Husqvarna 592 XP® és a Husqvarna 585. Előbbi X-Torq® motorral és C85 vagy C83 X-CUTTM fűrészlánccal van ellátva. Utóbbi esetében pedig a hagyományos technológia találkozik a modern teljesítménnyel.

A megbízható láncfűrész kiemelkedő teljesítményt nyújt minden egyes nap

A tartós munkagépek esetében az is elvárás, hogy alacsony rezgésszintet biztosítsanak munka közben. Továbbá lehetővé kell tenniük az optimális manőverezhetőséget. Mindezzel együttesen hozzá kell járulniuk a jobb vágási élményhez. Továbbá fontos, hogy ergonomikus kialakítással rendelkezzenek, hiszen csak így biztosítható a könnyű munkavégzés.

Az említetteken kívül fontos, hogy a kiválasztott láncfűrész karburátora könnyen beállítható legyen, és a levegőszűrő rendszere nagy teljesítménnyel rendelkezzen. Olyan láncfűrészt kell választani, mely a teljesítményt és a tartósságot szem előtt tartva lett kifejlesztve. Ennek köszönhetően pedig a jelentős kihívásokkal is könnyedén megbirkózik.


 

Kommentek

h i r d e t é s