h i r d e t é s

Milyen nyelvet érdemes tanulni manapság?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Milyen nyelvet érdemes tanulni manapság?

2024. február 19. - 09:15

Napjainkban sokan tudnak már angolul, illetve németet is számos ember használja a munkája során, azonban az, aki érvényesülni szeretne, jól teszi, ha minél több idegen nyelvet elsajátít. De vajon melyik az a nyelv, amely iránt nagy a kereslet? Mit érdemes tanulni a XXI. században?

Forrás: tanfolyamguru.hu

Sok-sok lehetőség áll előttünk, de érdemes elsősorban európai nyelvekben gondolkodni, hiszen arra nem sok esély van például, hogy nap mint nap japánokkal beszélgessünk majd.

A TanfolyamGURU.hu oldalán online nyelvi képzések sokasága közül válogathatunk: angol, német, orosz, olasz, spanyol, de még holland is indul folyamatosan.

Néhány érdekesség a nyelvekről

Még a mai napig nem tisztázott, hogy pontosan hány nyelv is van a világon, és egyáltalán mi számít annak – hiszen vannak nyelvjárások, dialektusok is –, de a tudósok 6-8000-re teszik a nyelvek számát. Meglepő azonban, hogy ebből mindössze kb. 23 az, amelyet a népesség nagy része beszél.

A legtöbb ember az angolt, illetve a mandarint használja – ez a két legnagyobb világnyelv az arab és a hindi mellett. Kínaiul azonban elég nehéz megtanulni, ezért van az, hogy a legtöbb országban az angol nyelv tanulását teszik kötelezővé, ajánlottá.

Az is ismert, hogy a magyar a világ egyik legnehezebb nyelve, mivel igen sok különlegessége van, gondoljunk csak az ikes ragozásra vagy a homonimákra!

Kevesen tudják, hogy a spanyol és a portugál is igen előkelő helyen áll a világnyelvek ranglistáján, de a franciának sem kell szégyenkeznie. Aki tehát tud például spanyolul és angolul is, az nagyon sok szöveget megért, képes megértetni magát számos külföldivel.

Olaszul is érdemes tanulni

A spanyol és a francia nyelv is a szépsége, dallamosság miatt vonz sokakat, de ugyanilyen csodás az olasz nyelv is! Bár ezt nem beszélik olyan sokan, azért nem árt, ha valaki olaszul tanul.

Már csak azért sem, mert Olaszország az európai kultúra bölcsőjének is tekinthető: a Római Birodalomból fennmaradt értékek sokasága található itt. Itália volt a reneszánsz központja is – számos híres alkotó élt itt.

Az észak-olasz városok is nagyon szépek, de a déli táj még vonzóbb! Sokan töltik a vakációt például Szicília szigetén. A tengeri ország híres turizmusáról is.

Olasz tanfolyamok után is érdemes kutatni a neten, például a TanfolyamGURU.hu oldalán rendszeresen közzéteszik, hogy hol, milyen képzések indulnak. Ha nem is az a cél, hogy perfektek legyünk 2-3 hónap alatt, már csak az agyunk edzése miatt is érdemes belevágni a nyelvtanulásba.

Milyen lehetőségeink vannak még?

Vannak egyéb különleges nyelvek is, amelyek tanulására érdemes lehet időt szánni. A fent említett oldalon holland és orosz nyelvi képzés is indul, ez is nagyon vonzó lehet sokaknak. Vannak olyan nyelviskolák, ahol speciális módszerekkel tanítanak – például relaxált állapotban kell lennünk ahhoz, hogy megkezdhessük a leckét.

Mindenkinek érdemes nézelődnie a neten, utánajárni annak, melyik az tanfolyam, amely számára megfelelő lehet. Kis csoportos? Egyéni? Online vagy jelenléti? Nem mindegy az sem, mi célból kezdünk neki a tanulásnak, de ha kitartóak vagyunk, meglesz az eredmény.