fbpx "Mindnyájan Isten gyermekei vagyunk" – Marton László újra rendezhet | CIVILHETES

h i r d e t é s

"Mindnyájan Isten gyermekei vagyunk" – Marton László újra rendezhet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Mindnyájan Isten gyermekei vagyunk" – Marton László újra rendezhet

2019. január 29. - 13:36

 

Újra rendezhet Marton László, a Vígszínház volt igazgatója és művészeti vezetője, aki azután mondott le, hogy 2017 őszén Sárosdi Lilla színésznő és utána mások is a nyilvánosság előtt szexuális zaklatással vádoltak meg – derül ki abból az interjúból, amelyet a Emmihez tartozó portál, a kultura.hu készített Oberfrank Pállal, a Veszprémi Petőfi színház igazgatójával. - írja a 168ora.hu.

Forrás: 168ora.hu Fotó: Kovalovszky Dániel

Az interjúra a Magyar Narancs figyelt fel, és a tanúsága szerint Marton László először a Moliére Tartuffe-jét állíthatja színpadra, már zajlanak is a próbák, de ő rendezheti a Márai-féle Hallgatni akartamot is. ennek kapcsán Oberfrank Páltól megkérdezték, mit szóltak a veszprémiek, hogy Marton László a vbárosban rendezhet. a válasz pedig így hangzott: – Egy-két kérdést kaptam csupán, hogy jól átgondoltam-e a döntésem.

Azok az emberek, akik fontosak számomra – illetve a fenntartó, a városvezetés is – támogatásukról biztosítottak.

Ahogyan egyre előrébb haladunk a próbafolyamatban és együtt dolgozunk az előadáson, még inkább megerősödik bennem az érzés, hogy minden szempontból jó döntést hoztam, és emberileg is azt gondolom, hogy nem tehettünk másképp. Az internet világa, a mai durvuló hangnem sok embert ránt le felelőtlenül a pokolba, bárki bárkit kíméletlenül tönkre tehet, ezért fokozott a felelősségünk abban is, hogy megtaláljuk a másikat, kezet nyújtsunk, és fölemeljük egymást.

Mindenki hordoz sebeket, és mindnyájan Isten gyermekei vagyunk.

"Ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni – hangzott a válasz. Eszerint az igazgató a Porga Gyula polgármester vezette fideszes önkormányzat jóváhagyásával hozta meg a döntést, hogy Marton László a színházban rendezhet.

Sárosdi Lillával és a férjével, Schilling Árpáddal 2017 novemberében interjút készítettünk, amelyet ide kattintva olvashatnak el.

168ora.hu


 

h i r d e t é s

Kommentek