h i r d e t é s

Mobil applikációk, amelyek megkönnyítik az utazást

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam
a- a+

Mobil applikációk, amelyek megkönnyítik az utazást

2020. február 20. - 08:27

Rengeteg mobil applikácó van, de valljuk be, nem mindegyik éri meg, hogy foglalja a helyet a telefonunkban. Épp ezért összegyújtöttünk néhány app-ot, amit érdekes és hasznos lehet számodra!

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Tipp: talán a legegyszerűbben úgy segítesz magadnak, ha készítesz egy mappát a telefonodba, ami csak az utazással kapcsolatos app-okat tartalmazza. - írja a Légi Segéd

Google Térkép

Természetesen a google térkép a legelső a listán. Ha aggódsz is a data roaming miatt, engedd el, ugyanis letudsz tölteni előtte térképeket, célokat, hogy akkor is tudd használni, ha offline vagy. A google igazándiból az egész Földön teret hódított, ugyanis 220 országban és territóriumban használják milliók és milliók. Megmutatja neked a közelben lévő kávézókat, színházakat, segít a tömegközlekedésnél, és segít neked megtervezni a legésszerűbben az útvonalaidat.

Airbnb

Airbnr egy remek lehetőség hogy szállást találjunk! Jóval pénztárca barátabb tud lenni, mint más megoldások. Ezenfelül személyesebb, például közvetlenül a tulajdonossal tudjuk felvenni a kapcsolatot, lehet saját konyhánk, vagy információt nyújt az adott város jellegzetességeiről, amit érdemes megnézzünk. Még egy szuper tulajdonsága az Airbnb-nek hogy nagyon színes a felhozatal, így például felajánlhat egy matracot valakinek a nappalijában, vagy egy luxusos privát villát, az igényeinknek megfelelően.

Uber

Az uber egy igazán megbízható taxi szervíz. A GPS amit útközben használnak a sofőrök látható az utas számára, így biztos lehetsz benne, hogy nem térítenek le az útvonaladról. A legjobb az egészben, hogy akár egy szuvenír ajándékra szánt összegnyi pénzt is megspórolhatsz ha őket választod a helyi taxi vállalatok helyett.

Like a local

Ez az app úgy kalauzol téged, mintha egy helyi barátod lenne, és megmutatja neked a jellegzetes különlegességeket! Az ott lakó emberek tudják mit érdemes megnézni így bátran elindulhatsz az értékeléseik alapján! Ki ne hagyd a legapróbb zugokat se, amiket egy hagyományos útikönyv nem feltélenül említ.

Duolingo

Ez a nyelveket tanító app mindent megtanít neked amire szükséged lehet hogy eligazodj a helyiek között! Játszva tanít meg neked kulcsfontosságú kifejezéseket, miközben fejleszti a beszéd, írás és olvasási készségeidet egyaránt! Sőtt, a nyelvtani részét is megtanítja, ha válaszolsz a kérdésekre!

Trabee Pocket

Ha szeretnéd hogy a pénzügyeid kézben legyenek, nagyon ajánljuk neked ezt az app-ot! A Trabee Pocket segít, hogy számon tartsd a kiadásaidat, akármilyen spontánra is sikerül minden más körülötted az utad során! Az alkalmazás rendelkezik pénznem váltó kalkulátorral, úgyhogy az miatt sem kell törnöd a fejed, hogy épp mi mennyibe kerül, egyszerűen csak beírod és kész! Még ami nagyon szuper ezzel az appal kapcsolatban, hogy kategóriák szerint tudod elkülöníteni a kiadásaidat.

XE Currency

Manapság már viszonylag könnyűnek mondható Európán keresztül utazni, mivel sok országba bevezették az eurót. Vannak azért országok, amelyek mégis kitartanak a nemzeti fizetőeszközük mellett, ilyen például néhány észak – európai és közép – európai ország, valamint Nagy Britannia terültetén lévő országok. Sőt még inkább nehéz eligazodni a számos ázsiai ország különböző pénzneme között, de az XE Currency-t használva könnyen eldöntheted hogy átválta a pénznemet megéri-e bevásárolni a helyi kisboltban vagy egy fél vagyonba kerülne.

Prey

Ha esetleg megesett veled, hogy elhagytad vagy még rosszabb, valaki ellopta a telefonod, ezzel az alkalmazással nyomon követheted hol van a weboldalon bejelentkezve. Lenyomozhatod a pozíciót, sőtt még a tolvajról is készíthetsz lesi fotót az appon keresztül, miközben használja a telefonodat! Még arra is képes, hogy megcsörgesse a telefonodat ha a közelében vagy!

PackPoint

Nem tudod hogy pakolj, vagy gyakran otthon felejtessz valamit? A packpoint emlékeztetni fog, hogy ne maradjon otthon semmi! Ments el listákat attól függően, hogy épp hová mész és mire lehet szükséged! Legyen szó bicikli túráról, vagy péntek esti elegáns vacsoráról, nem fog cserben hagyni! Sőtt, időjárás jelző is van benne, így emlékeztetni fog, ha esetleg esőre fordulna! Még különleges javaslatokat is ad mire lehet szükséged, hisz sohase lehet tudni.

Rome2Rio

A Rome2Rio egy kényelmes keresőprogram, amely akár háztól-házig megmutatja hogy hol, mi található. Az árakat, az időt, de még az adott hely szénkibocsátásáról is kaphatsz infót. Attól függően, hogy repülni akarsz, vezetni, busszal vagy metróval közlekedni, segít eligazodni az útvesztőkben. Az alkalmazás lehetőséget kínál, hogy lásd, hol tudsz jegyet venni a tömegközlekedésre, vagy ha megteheted, autó bérlési lehetőséget is mutat. Adj meg bármilyen címet, várost, úti célt és feltérképezi neked! Megmutatja merre tudsz megszállni, milyen látnivalók vannak és még a programokra is van gondja.

Accuweather

Nem tudod hogy öltözz? Esik vagy fúj? Csak nyomd meg a mobilod és ez a készséges app máris küldi neked az infót! Így nem kell sokat kémlelj az ablakból, hogy város nézés legyen-e vagy strand! Ráadásul még azért is különleges, mert olyan helyek vannak benne, amik más appokban nem feltétlenük találhatóak meg. Másfél billió ember használja, több mint 100 nyelven és mindenekfelett nagyobb pontossággal szolgáltat infót a helyekről, mint akármelyik helyi hatóság.

Tinder

Ki ne ismerné a tindert? Szingli vagy, vagy csak simán beszélgető partnert, esetleg szabadidő társra vágysz? Aktiváld, lépj be és szerezz magadnak egy felejthetetlen élményt az utad során!

Forrás: legiseged.hu