h i r d e t é s

Molnár Gyula: Hiesz György régen készül arra, hogy ne legyen a szocialisták polgármestere

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Molnár Gyula: Hiesz György régen készül arra, hogy ne legyen a szocialisták polgármestere

2018. február 07. - 16:09

A pártelnök szerint most talált apropót. Fodor Gábor jelölése lekerült a napirendről, Gyöngyösön MSZP-s indul.

Forrás: 24.hu

Valóban úgy volt, hogy a gyöngyösi körzetet átadjuk a Liberálisoknak, de a mai taggyűlés után nyilvánvalóvá vált, hogy marad az MSZP-Párbeszéd fennhatósága alatt, és új jelöltet talál az alapszervezet

– mondta Molnár Gyula MSZP-elnök, amikor távozott a párt gyöngyösi irodájából, ahol „tisztázó beszélgetést” folytattak, miután Hiesz György kedden könnyeivel küszködve bejelentette, visszalép a jelöltségtől.

A sajtótájékoztató után az MSZP közleményt adott ki, amelyben a párt közölte:

Hiesz György váratlan bejelentését sajnálattal, de tudomásul vettük. Polgármester úrnak városvezetői munkájához sikereket, magánéletében pedig sok boldogságot!

Ugyanakkor úgy tudjuk, a helyi szocialisták nehezebben léptek túl azon, hogy Molnárék a liberális Fodor Gábor kedvéért fel akarták áldozni a polgármestert, így az alapszervezet feloszlatása is szóba került, a nyomás miatt kellett Molnárnak a Heves megyei városba utaznia.

Kérdésünkre, hogy érez-e politikai felelősséget abban, hogy az MSZP elvesztette legsikeresebb polgármestereinek egyikét, azt felelte:

Hiesz György nagyon régen készül arra, hogy ne legyen a szocialista párt polgármestere, ezért alighanem apropónak tekintette ezt a helyzetet. Fáj az nekem, hogy ki kell mondanom. Bármikor az elmúlt héten a beszélgetések során mondhatta volna, hogy ne menjünk tovább ezen az úton, de nem tette.

Azt jelezte nekem, hogy számára a polgármesterség a fontos, a képviselőjelöltséget Botka Laci kérésére vállalta el, és igazából nem szeretne éles kampányhelyzetbe belemenni. Én ezt így értettem, most ő azt mondta, hogy félreértettem, az világos, hogy nem fogjuk tudni feloldani a helyzetet.

Molnár Gyula azt ígérte, a tagság által jelölt új embert, aki minden bizonnyal Orosz Bálint János lesz, támogatni fogja az elnökség.

24.hu