h i r d e t é s

Morvai Krisztina megkülönböztet jó és rossz terroristákat

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Morvai Krisztina megkülönböztet jó és rossz terroristákat

2015. október 21. - 15:18
0 komment

 

Előbbieket „remek harcosoknak” tartja a Jobbik EP-képviselője, utóbbiakat viszont fel kell számolni szerinte, ennél többet nem magyaráz a terroista kapcsolatairól - ha vannak neki egyáltalán.

Az atv.hu arra volt kíváncsi, hogy milyen szempontrendszer alapján tud disztingválni a tömeggyilkosok világában, de elutasító magatartásából úgy tűnik: a médiumokra vonatkozóan is van egy hasonló felosztása.

Szeptember elején az emberi jogok és technológia a harmadik országokban volt a téma Brüsszelben, ahol a szavazatmagyarázat keretében a Jobbik képviseletében, de a függetlenek soraiban helyet foglaló Morvai Krisztina azon háborgott, hogy a titkosszolgálatok a modern technikát a szabálykövető polgárok tömeges megfigyelésére használják.

Hogy lehet, hogy a titkosszolgálatok rendelkezésére álló tudást, technológiát, forrásokat nem tudják felhasználni arra, hogy az oly’ sok szenvedést okozó embercsempész bandákat és a szintén oly’ sok szenvedést okozó Iszlám Államot leleplezzék?

– tette fel a kérdést a képviselőnő, és szerinte a szolgálatoknak minden eszközük megvan ahhoz, hogy leleplezzék például az ISIS olajértékesítési manővereit és pénzmozgásait.

Pár évvel ezelőtt még nem aggódott ennyire a terrorizmus miatt Morvai Krisztina. 2009 áprilisában, akkor még mint a Jobbik EP-listavezetője és államfőjelöltje egy, a párt által Bajnai Gordon háza elé szervezett tüntetésen beszélt:

Voltam nemrég egy palesztin konferencián. Nagyon sok remek palesztin emberrel, sok remek harcossal, Hamaszossal, Hezbollah vezetőkkel is találkoztam, nagyon sok bátorítást kaptam

– jelentette ki a Jobbik politikusa.

Fél az egész unió

A Hamaszt, mint a gázai övezetet évek óta illegitim módon vezető csoportosulást terrorszervezetként tartja nyílván az EU. A Hezbollah katonai szárnya hét éve került fel az unió „fekete listájára”, és azóta több tagállam lobbizik azért, hogy valamennyi tagozata terrorszervezetnek minősüljön. Az Európai Néppárt frakciójának 2008-as közleménye szerint a Hezbollah-nak legalább 900 alvó sejtje van csak Németországban. 2005-ben a Palesztin Hatóság kérte arra az Európai Uniót, hogy minősítse terrorszervezetnek a Hezbollah-ot.

Fentiekre tekintettel egy ellentmondást felfedezni a Jobbik EU-képviselőjének korábbi és mostani nyilatkozatában az atv.hu , amelyről szerették volna személyesen Morvai Krisztinát megkérdezni. Munkatársa meg is ígérte az interjút, ám másnap reggelre elpárolgott a hajlandóság, és a képviselőnő csak annyit üzent: az ATV-nek semmilyen formában nem kíván nyilatkozni. Pedig érdekes lett volna tőle hallani, hogy szerinte mi különbözteti meg az Iszlám Állam terroristáit a Hezbollahtól és a Hamasztól, illetve ma is tartja-e még a kapcsolatot a „remek harcosokkal”?

 

atv.hu (Címlap: Forrás: atv.hu)


 

h i r d e t é s