h i r d e t é s

Most egy kisteherautó sofőrje közlekedett forgalommal szemben az M30-ason

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Most egy kisteherautó sofőrje közlekedett forgalommal szemben az M30-ason

2021. november 07. - 11:15

Egyre gyakoribb az ilyen jellegű szabálytalanság, ez azonban nem csupán a szabálytalan sofőrt veszélyezteti, hanem a többi autóst is.

"Kamikáze" - Forrás: police.hu

A borsodi rendőrök máris bevonták három hónapos vezetői engedélyét és büntetőeljárást indítottak azzal a férfival szemben, aki miután észlelte, hogy rossz irányba halad az autópályán megfordult és szemben a forgalommal közlekedett az encsi lehajtóig.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2021. november 6-án a déli órákban több lakossági bejelentés érkezett egy kisteherautóról, amely az M30-as autópályán a forgalommal szemben haladt.

A rendőrök azonnal a jelzett helyszínre mentek, azonban már nem találták meg a szabálytalan járművet, a széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően azonban sikerült azonosítani az autót, amely egy vállalkozás tulajdonában állt. A telephelyen azonban az egyenruhások senkit nem találtak, ám a délutáni órákban az Encsi Rendőrkapitányságon megjelent a gépjárművet vezető sofőr.

A léhi férfi a nyomozóknak elmondta, hogy mindössze három hónapja rendelkezik vezetői engedéllyel. Miután észlelte, hogy rossz irányba megy az autópályán úgy döntött, hogy megfordul és ugyan a forgalommal szemben, de a lehető legrövidebb úton letér a sztrádáról. Az eset során a csodával határos módon baleset nem történt.

police.hu beszámolója szerint az Encsi Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a sofőrrel szemben, jogosítványát bevonták. (liner.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s