h i r d e t é s

MSZMP-tag volt a kommunistafaló fideszes

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

MSZMP-tag volt a kommunistafaló fideszes

2015. április 09. - 10:23
0 komment

Keményen ostorozta a szocialistákat és a kommunistákat az elmúlt négy évben Sebestyén László fideszes miskolci országgyűlési képviselő.

Azt azonban egyetlen felszólalásában, mi több, önéletrajzában sem említette, hogy maga is tagja volt az MSZMP-nek, ahová 1983-ban lépett be, s nyilvánosságra került párttagkönyve szerint a tagdíjat is mindig akkurátusan fizette.

A szocialisták szerint enyhén szólva is furcsa, hogy a miskolci választókerület jelenlegi fideszes képviselőjelöltje az elmúlt parlamenti ciklusban többször is vehemensen kelt ki a kommunisták ellen, miközben maga is közéjük tartozott egykoron.

„Először is nem Földes Ferenc miatt akarták ezt a nevet nagyon sokan, nem a kommunista személy volt a döntő. A gimnázium történetéről talán annyit: a Fráter György Királyi Katolikus Gimnázium 1730-as alapítású, és a Lévay József Református Gimnázium, ami 1560-ban lett alapítva, ennek a két gimnáziumnak az egyesítésével jött létre ez a méltán híres gimnázium. Ezek után és ilyen nevek után azért számomra is eléggé furcsa egy kommunista névadó. Véletlenül pont ismerem az iskolát, oda járok focizni, amikor van időm, és a tantestület is egyértelműen nem volt túl büszke a névadójára. Volt több olyan javaslat is, ami arról szólt, hogy maradjon Földes gimnázium, nem a Földes Ferenc miatt, hanem az anyaföld miatt, de ezt ők úgy tekintik, mint egy márkanevet, mint az Adidas vagy mint a Puma például. Ez tanári javaslat volt, tehát úgy gondolom, hogy ezután beszélni arról, hogy egy kommunista, tényleg 33 évet élt emberről az ország egyik legnagyobb és leghíresebb gimnáziumát nevesíteni, azért elég érdekes számomra" – mondta például 2012-ben a parlamentben, amikor ott is szóba került a miskolci Földes Ferenc Gimnázium esetleges névváltoztatásának ügye.

Egy évvel később egy másik hozzászólásban így fogalmazott: „Tarnai képviselő úr beszélt a szocialisták bűneiről, a nemzetiszocialisták gaztetteiről. Beszélt a szenvedőkről, több család tragédiája elhangzott itt a Házban, érdekes módon a szocialisták részéről is. Kérdezem akkor én: mit keresnek közöttük? Az áldozat beáll a vérbíróknak vagy a kivégzőknek a csapatába?"

Képviselői honlapján megemlíti, hogy tizenhárom éve tagja a Miskolci Operabarátok Egyesületének. A Fidesz Magyar Polgári Szövetségbe 2002-ben lépett be, 2010-ben szerzett parlamenti mandátumot. Arról azonban nem ejtett szót önéletrajzában, hogy az MSZMP-nek is tagja volt.

Megkerestük Sebestyén Lászlót, s arra kértük, reagáljon a fentiekre. Azt üzente: nincs mondanivalója hajdani MSZMP-s párttagságáról.

 

nol.hu (Fotó: nol.hu)