h i r d e t é s

Nagykállóban jelölteti magát Érpatak volt polgármestere, a zsidóakasztó és cigányozó Orosz Mihály Zoltán

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Nagykállóban jelölteti magát Érpatak volt polgármestere, a zsidóakasztó és cigányozó Orosz Mihály Zoltán

2019. szeptember 14. - 11:46

 

A nepszava.hu értesült, hogy a romák vegzálásáról, a „rend és fegyelem” programjáról, darutollas kalapjáról, és Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő és Simon Peresz izraeli elnök fényképével kidekorált bábuinak felakasztásáról elhíresült Orosz Mihály Zoltán, Érpatak volt polgármestere képviselőként újrázna, ezúttal Nagykállóban – írja a 168ora.hu.

Forrás: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

 

– Dolgoztak a közmunkások, a füvet kaszálták az egyik roma-telep környékén itt Nagykállóban. Aztán egyszer csak megjelent a volt érpataki polgármester, Orosz Mihály Zoltán, elkezdte kamerázni őket, meg mindenféle megjegyzést tett a munkájukról. Volt egy kis lökdösődés, valaki talán orrba is ütötte őt, így mehetett feljelentést tenni, ahogy szokott.

Máskor meg a cigány közösségi ház előtt filmezte le a gyerekeket. És ez csak két történet a sok közül az elmúlt hónapokból, ami azt jelzi, hogy a városba, ahol eddig békében éltek az emberek, Orosz Mihály Zoltán elhozta a békétlenséget

– mesélte egy fiatal roma óvoda-pedagógus, Balogh Zsanett a lapnak.

A majdnem tízezer fős szabolcsi kisvárosban néhány nappal ezelőtt derült ki, hogy független önkormányzati képviselőjelöltként bejelentkezett a szomszédos falu volt polgármestere, az „érpataki modell” megálmodója, aki többek között arról híresült el, hogy társadalmilag hasznos és haszontalan csoportokra osztotta az embereket. „Kényszermunkával” büntette azokat, akik szerinte vétettek a közösség szabályai ellen. Közmunka ugyan az ő idejében alig volt, de aki eldobott egy csikket, vagy szemetelt, mehetett utcát seperni, máskülönben még segélyt sem kapott.

Orosz Mihály Zoltán tavaly márciusban elvesztette a képviselő-testület önfeloszlatása miatt kiírt időközi választást, és 72-28 százalékos arányban alul maradt kihívójával, Nagy Imre Attilánéval szemben.

Nagykállóban most úgy tartják, Orosz Mihály Zoltán nem fejezte be pusztító tevékenységét, csak áttette székhelyét Érpatakról az ő városukba, ahová bukása után nem sokkal beköltözött. Több közösségi profilt is elindított ezzel egy időben, köztük a Nagykállói Civil Kontroll, valamint a Nagykállói Civil Kontroll Ügyfélszolgálat és Jelzőrendszer címűt, ahová rendszeresen tölt fel videókat, akár naponta többször is az általa tapasztalt „visszásságokról”.

A Népszava megkérdezte Orosz Mihály Zoltánt, hogy mi indította arra, hogy újból visszaszálljon a politika színpadára, de választ nem kapott a lap.

Sokáig egyébként nem derült ki, hogy a volt érpataki polgármester pontosan milyen tisztségért indul Nagykállóban. A helyiek úgy tudták, a polgármesteri posztot is megpályázza, de aztán „csak” képviselői helyre gyűjtött össze ajánlást, független jelöltként.

168ora.hu


 

h i r d e t é s