h i r d e t é s

Napközben számottevő csapadék már nem várható, sokat fog sütni a nap

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Napközben számottevő csapadék már nem várható, sokat fog sütni a nap

2022. június 23. - 05:43

A délelőtti órákban a vastagabb felhők zöme elvonul, amikből még elszórtan számíthatunk csapadékra, délután viszont napos idő várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett.

Hajnalban az északkeleti országrész kivételével még többfelé számítani kell esőre, záporra, zivatarra, majd reggel, kora délelőtt fokozatosan mindenhol megszűnik a csapadék. Délután az ország legnagyobb részén sok napsütésre van kilátás, számottevő csapadék sehol sem várható. A Dunától keletre sokfelé élénk lehet az északi-északkeleti szél. Hajnalban 12 és 20, délután 27 és 32 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön kezdetben gyenge hidegfronti hatás várható, emiatt fejfájás, görcsös panaszok jelentkezhetnek.

Napközben megszűnik a hidegfronti hatás, a melegedés miatt viszont migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság kerülhet előtérbe, álmosak lehetünk, csökkenhet a teljesítőképességünk.

Felerősödhetnek a keringési panaszok is.

Továbbra is ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozásra! 11 és 15 óra között országszerte nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről, illetve ebben az időszakban lehetőleg kerüljük a napon való tartózkodást!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s