h i r d e t é s

Napsütésből ma nem lesz hiány, helyenként nyüzsögnek majd a felhők

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Napsütésből ma nem lesz hiány, helyenként nyüzsögnek majd a felhők

2019. augusztus 05. - 06:15

 

Hétfőn délelőtt napos időre készülhetünk, csapadék nem lesz.  Délután nyugat felől megnövekszik a felhőzet, de számottevő csapadék nem valószínű. - írja az Időjárás.hu.

Napfelkelte Balatonmáriafürdőnél 2019. július 21-én. Forrás: MTI Fotó: Varga György

A délnyugati szél mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Hétfőn nem érkezik légköri front, azonban a melegfrontra hasonlító tünetek és vérnyomáspanaszok, illetve migrén is jelentkezhet. Az erős UV-sugárzás ellen mindenkinek ajánlott védekezni. - írja a meteoklinika.hu.

Hétfőn nem érvényesül markáns fronthatás térségünkben, ha azonban a melegedésre fokozottan érzékenyek körébe tartozik, akkor akár migrént, fejfájást is tapasztalhat. Ebben az esetben kerülje a csokoládé fogyasztását, illetve az alkohol is ronthat az állapotán. Emellett akár alvászavar, napközbeni fáradékonyság és koncentrálási problémák is ronthatják a munkavégző-képességét. A napsütés azonban pozitívan hat a teljesítőképességre, ellensúlyozza a panaszokat.

Helyenként kifejezetten hűvös lesz a hajnal, ezeken a területeken pedig a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élőknek felerősödhetnek a panaszaik. Reggel érdemes könnyedén, tehermentesen átmozgatni a sajgó testrészeket, de napközben aztán gyorsan szűnnek a tünetek, gyors melegedés várható. Ezzel együtt viszont a vérnyomás- és keringési panaszok fokozódhatnak kissé, ezért amennyiben érintett, akkor ebben az időszakban lehetőleg próbálja kerülni a nagyobb megerőltetéseket. Délutánra várhatóan jelentősen javul majd a helyzet.

Az allergiahelyzet tovább romlik, a parlagfű is egyre több tünetet okozhat az allergiásoknál.

Az idő kedvező a nyaralók számára, a körülmények kedveznek a szabadtéri programoknak, városi sétáknak, aktív pihenésnek. Az UV-sugárzás azonban a tiszta időben általában erős, sokfelé pedig nagyon erős lesz, akár 15 perc alatt is le lehet égni. Érzékeny bőrűként legalább 30-as faktorszámú naptejet használjon még akkor is, ha nem kifejezetten napozik, hanem csak hosszabb időt tölt a szabadban. A déli órákban mindenkinek ajánlott védekezni a káros sugarak ellen, azonban immunerősítés céljából az okos levegőzés javasolt.

A közlekedés során veszélyes időjárási jelenség általában nem várható, azonban a napsütés időnként zavaró lehet, ezért célszerű egy napszemüveget bekészíteni a vezetéshez. A jó időt sok biciklis használja ki, számítani lehet arra, hogy megnövekszik a számuk az utakon, fokozott körültekintés javasolt!

Vezető tünet a mai napon: vérnyomás-ingadozás, fejfájás. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.

Időjárás.hu

 

 


 

h i r d e t é s