h i r d e t é s


Ne adja a gyerekének ezt a kekszet! Rákkeltő anyag van benne a hatóság szerint

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ne adja a gyerekének ezt a kekszet! Rákkeltő anyag van benne a hatóság szerint

2016. december 21. - 09:19
0 komment

 

A RASFF rendszerben érkezett riasztás szerint megnövekedett akrilamidtartalom miatt Horvátországból származó, vaníliaízesítésű, állatfigurás kekszet vontak ki a forgalomból.

Forrás: NÉBIH

A Nébih felhívja a figyelmet, hogy a 30.09.2017. minőségmegőrzési idejű, LOT 208 tételazonosítójú, KOESTLIN márkajelzésű terméket ne adja senki a gyermekének, és lehetőleg ő maga se egye meg, előfordulhat ugyanis, hogy ilyen kekszet felnőttek saját célra is vásárolnak.

Miért tilos megenni a kekszet?

Az akrilamid határértéket meghaladó mennyisége feltehetően technológiai hiba következtében, a nem megfelelő hőkezelést, túlsütést követően alakulhatott ki. A gyártó - KOESTLIN D.D - az Európai Unió négy tagállamába, köztük Magyarországra is szállított a kifogásolt tételből. Az élelmiszerlánc-felügyeleti szerv megkezdte a termék nyomon követésének vizsgálatát.

Bár a kekszet felnőttek is fogyaszthatják, a jelzése szerint elsősorban kisgyermekek részére készült, fogyasztása már nyolc hónapos kortól lehetséges, ezért a Nébih kiemelten felhívja a figyelmet, hogy a már megvásárolt KOESTLIN márkajelzéssel ellátott élelmiszer csomagolásán figyelmesen ellenőrizzék az azonosító adatokat, mielőtt azt gyermekeknek adnák, és, ha rendelkeznek az alábbi azonosítókkal ellátott termékből, a gyerekek ne fogyasszák el.

  • Márkajelzés: KOESTLIN
  • Termék neve: Babakeksz vanília ízesítéssel
  • Kiszerelés: 180 g
  • Tételazonosítók: LOT 208
  • Minőségmegőrzési idő: 30.09.2017.

privatbankar.huh i r d e t é s

betöltés...

;