h i r d e t é s

Nehéz helyzetbe kerültek a bűnözők is

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nehéz helyzetbe kerültek a bűnözők is

2020. május 05. - 13:33

 

Drasztikusan csökkent a bűncselekmények száma az egész országban, de különösen Budapesten a koronavírus-járvány kitörését követő veszélyhelyzeti korlátozások bevezetése óta. - írja a napi.hu.

Illusztráció: pixabay.com

A lopásból, betörésből, egyéb bűncselekményből élők azzal szembesültek a veszélyhelyzet kihirdetése óta, hogy elfogytak az üresen álló, tehát kifosztható lakások, a plázák, zsúfolt közterületek kiürülésével az értéktárgyaiktól megszabadítható járókelők, de még a gépjárműlopás is nehéz lett, mert a tulajdonosok otthon maradásával sokkal több szem figyeli a parkolóban álló gépjárművek körül sündörgőket - írja az Mfor a police.hu-n megjelent statisztikai adatokra alapozva.

Ha az összes bűncselekményt nézzük - ideértve egyebek mellett a lopásokat, rablásokat, gépjárművek feltörését - akkor azt kapjuk, hogy míg február 3. és március 3. között összesen 13 948 bűncselekmény került be a rendőrség nyilvántartásába, addig március 4. és április 3. között (ennél frissebb adat nincs) 9808. Ez 42 százalékos visszaesés.

Budapesten még meredekebb az esetszám zuhanása: 5377-ről 3718-ra, ami több mint 44 százalékos csökkenésnek felel meg. Míg Budapesten a február eleji-márciusi eleji időszakra 100 lakásbetörést tüntet fel a térkép, addig március és április eleje között 56-ot. A lopások száma a fővárosban 711 esetről 436-ra csökkent ugyanebben az időszakban. S míg a tél vége felé 192 autót törtek fel a fővárosban, addig a tavasz elején, a koronavírus megjelenése után 108 autó jutott hasonló sorsa. A lopások száma a Dunántúlon 376-ról 256-ra csökkent, a keleti országrészben pedig 705-ről 578-ra - írja az mfor.hu.

napi.hu


 

h i r d e t é s