h i r d e t é s

Néhol készenlétben tarthatjuk az esernyőt, fülledt levegő ereszkedik az országra

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Néhol készenlétben tarthatjuk az esernyőt, fülledt levegő ereszkedik az országra

2019. április 08. - 06:12

 

Marad a változékony idő, a fülledtebbé váló napokon többfelé lehet záporra, illetve egy-egy zivatarra számítani - írja az Időjárás.hu

Illusztráció: pixabay.com

Hétfőn délelőtt tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, néhol kisebb eső is előfordulhat.  Délután többször megnövekszik a felhőzet, fülledt lesz a levegő. Elszórtan számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. Megélénkül az északi szél. 15, 20 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Az előttünk álló héten ismét markáns frontoktól mentes időszak kezdődik, de a keringési rendszer panaszaival élők és az asztmások egyre gyakrabban tapasztalhatnak tüneteket. - írja a meteoklinika.hu

Hétfőn frontmentes idővel indul a hét, és amennyiben kifejezetten a frontokra érzékeny, akkor egészen péntekig nem jelentkeznek majd a kellemetlen tünetek. Pihentető lesz az alvás, ezzel energikusabban indulhat a hete, a munkahelyén és az iskolában is javul a teljesítőképessége. Ha viszont keringési problémákkal küzd, akkor eleinte csak enyhébb panaszok lépnek fel, a következő napokban azonban egyre gyakrabban tapasztalhat vérnyomás-ingadozást, illetve a szívbetegek állapota is romolhat. A kímélő életmód mellett fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás is, emellett próbálja tudatosan kerülni a stresszes helyzeteket.

A délutánonként fülledtté váló időben rosszullét, légszomj, illetve nehézlégzés jelentkezhet. Ilyenkor – ha csak pár percre is – de próbáljon kissé pihenni, visszavenni a tempóból. A napos, enyhe idő a pollenallergiásoknak sem kedvez: egyre erősödhetnek a tünetei. A lakást lehetőleg kora reggel vagy este szellőztesse át, és a haját is mossa a megszokottnál gyakrabban.

Az erős UV-sugárzás ellen 20-as, érzékenyebb bőrtípus esetén 30-as faktorszámú napolajjal védje bőrét, ne feledkezzen meg az arcáról és a nyakáról sem.

A közlekedést helyenként záporoktól nedves útszakaszok nehezíthetik, egy-egy intenzívebb zápor, illetve zivatar területén pedig átmenetileg erős lehet a szél. A napszemüveg elengedhetetlen, könnyen elvakíthatja  a napfény!

Vezető tünetek a mai napon: szívpanaszok, fejfájás, légzési nehézségek.   

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.

 

 


 

Kommentek

h i r d e t é s