h i r d e t é s

Nem adja fel a tél, újabb hidegbetörés érkezik viharos széllel

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nem adja fel a tél, újabb hidegbetörés érkezik viharos széllel

2019. január 02. - 06:02

 

Szerdán délelőtt borult lesz az ég. Kezdetben többfelé lehet hózápor, majd csökken a csapadékhajlam. - írja az Időjárás.hu.

Délután változóan felhős időre, felhőátvonulásokra kell készüli. Helyenként futó hózáporok is kialakulhatnak. Viharossá fokozódik az északnyugati szél. Kora délután -1, 4 fok várható.

Orvosmeteorológia

Szerdán országszerte markáns hidegfront okoz erős humánmeteorológiai tüneteket az érzékenyeknél. Növekszik az infarktusveszély, egész nap nem pihenhet a szervezet. - írja a meteoklinika.hu

Szerdán erős széllel érkezett hidegfront fejt ki egyre többfelé markáns hatást. Kínzó, görcsös fejfájás léphet fel, ingerlékenyebbé, nyugtalanabbá válhat, a gyerekek kezelhetetlenebbek lehetnek. A fej görcsei mellett más izomgörcsök is jelentkezhetnek, egyes kismamáknál korábban beindulhat a szülés. 

A szív- és keringési rendszer panaszaival élőkre is nehéz nap vár, a hirtelen változás nagyon megterhelő: vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet okozhat. Napközben lehetőleg kerülje a megterhelő feladatokat, nagyon fontos a sok pihenés! A markáns hatások igénybe veszik szervezetét, védekezésképpen a lehető legtöbb nyugalom javasolt: a felesleges idegeskedés, stressz kerülendő.

A sok szénhidrát helyett most inkább könnyű, zöldségekből, halakból készített ételeket fogyasszon, kerülje az alkoholt és a koffein tartalmú italokat!

A szabadban kellemetlen komfortérzetre számíthat. Az erősen szeles időben a hőérzete is több fokkal alacsonyabban alakul, illetve a szabadtéri tevékenységeknek sem kedveznek a körülmények. Növekszik a megfázásveszély, ezért folyamatosan erősítse immunrendszerét friss zöldségekkel, gyümölcsökkel.

A közlekedők erős, olykor viharos lökésekkel kísért szélre számíthatnak, ami jelentősen csökkenti a menetstabilitást. A csapadéktól nedves útburkolat csúszóssá válik, rendkívül megnövekszik a féktáv. Az utakon sok lesz az ingerült sofőr, a figyelmetlen gyalogos, legyen a szokásosnál is óvatosabb és körültekintőbb!

Vezető tünet a mai napon: szívpanaszok. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s