h i r d e t é s

Nem akarta beengedni Matolcsy az ellenzéki képviselőket a jegybankba

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nem akarta beengedni Matolcsy az ellenzéki képviselőket a jegybankba

2020. február 21. - 16:19

 

Mellár Tamás és Tordai Bence időpontot kért Matolcsy Györgytől, mert az inflációról és a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikájáról akartak tájékoztatást kapni.

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke - Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A Párbeszéd Magyarországért két képviselője még február 7-én kereste meg levélben a Magyar Nemzeti Bank elnökét. A válaszra február 20-ig kellett várniuk – írja a hvg.hu. Ebben elismerte Matolcsy, hogy „az állami szervek kötelesek a képviselőket a megbízatásuk ellátásában támogatni, és részükre a munkájukhoz szükséges felvilágosítást megadni, ennek megfelelően a képviselő valamennyi közigazgatási szerv, közintézet és közintézmény vezetőjétől előzetesen egyeztetett módon tájékoztatást kérhet".

A jegybankelnök viszont a folytatásban azt is hozzátette, hogy a törvény azt is rögzíti, hogy e jogosultság az érintett szerv működésére vonatkozó előírásokra figyelemmel, valamint rendeltetésszerű működésének aránytalan sérelme nélkül gyakorolható. Matolcsy erre hivatkozva azt kérte, hogy inkább írásban tegyék fel a kérdéseiket.

A Párbeszéd a Facebookon fejezte ki értetlenségét, azt írták, nehezen értik, hogy néhány dokumentum elolvasása és főosztályvezetőkkel megejtendő, félórás beszélgetés milyen sérelmet okozna a rendeltetésszerű működésben.

atv.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s