h i r d e t é s

Nem állítja le Magyarország a remdesivir-kísérleteket, hiába nem hatékony a szer a WHO szerint

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Nem állítja le Magyarország a remdesivir-kísérleteket, hiába nem hatékony a szer a WHO szerint

2020. október 18. - 08:37

 

Nem fogják Magyarországon leállítani a remdesivir klinikai vizsgálatát, csak azért, mert a WHO úgy véli, hogy a szer nem hatásos – mondta Szlávik János főorvos az ATV-nek.

A kép illusztráció! - Forrás: Fierce Pharma

Az Egészségügyi Világszervezet 11 ezer koronavírusos betegen végzett kutatása szerint a remdesivir nem csökkenti a halálozást, sem a felépülés idejét, más, korábban végzett kutatások szerint viszont akár harmadára csökkenhet a súlyos betegek felépülési ideje.

"Ez nem ilyen egyszerű. Ezért nem állítunk le egy klinikai kutatást, mert az Egészségügyi Világszervezet bejelenti" – fogalmazott Szlávik János főorvos az ATV-nek.

"Úgy gondolom, akkor járunk el helyesen, ha megvárjuk a klinikai vizsgálatok végét és akkor lehet kijelenteni, hogy hatékony vagy nem hatékony, ráadásul mi eddig is hangsúlyoztuk, hogy ez nem csodaszer" – mondta a főorvos a hírcsatornának.

Szlávik úgy látja, hogy egy ilyen kutatási eredményt nem a WHO, hanem független szakértők szoktak elbírálni. Továbbá az sem mindegy, hogy kinek, mikor, milyen dózisban adják a hatóanyagot.

A Richter által fejlesztett remdesivir kísérletei Magyarországon négy orvosegyetem centrumában, két országos intézetben és a Szent János kórházban indult el. (portfolio.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s