h i r d e t é s

Nem bizonyítanak semmit a kamerefelvételek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nem bizonyítanak semmit a kamerefelvételek

2018. április 24. - 06:22

 

A bíróság szerint nem megállapítható, hogy tényleg a "Teréz körúti robbantó" van a kamerafelvételeken.

 

Forrás: Blikk

A Teréz körúti robbantás ügyének hétfői tárgyalásán Kalina József bíró megállapította, hogy a térfigyelő kamerák felvételein látható elkövetőről egyelőre nem tudják kétséget kizáróan kijelenteni, hogy az ügy vádlottja, P. László Gergely - írja a Blikk.

A 2016. szeptember 24-i robbantás ügyének hétfői tárgyalásán a térfigyelő kamerák felvételeit nézték meg, a rendőrök az összes vágatlan felvételt bemutatták, a bíró viszont az elkövető fizikumával, főleg a magasságával kapcsolatban kezdett kérdezősködni.

A felvételeken látható férfi ugyanis a kétórányi felvétel alatt egyszer sem nézett egyik kamerába sem, és a fejét mindig kalap vagy kapucni takarta. A rendőrök és a szakértők szerint egy 170-175 centiméter magas alak látható a kamerafelvételeken, míg a vádlott P. László 183 centiméter.

A lap hozzáteszi, a minősített emberöléssel és robbanóanyaggal való visszaéléssel, illetve terrorcselekmény előkészületével vádolt P. László Gergely ellen egyébként van más bizonyíték is, ugyanis az ő IP-címéről rendelték meg a robbantáshoz használt távirányítót. Az eszközön és a szállításához használt táskán talált DNS-minta pedig egyezést mutat az övével.

A vádlott egyébként már nem vesz részt a tárgyaláson, ügyvédje a lapnak azt mondta, egyre rosszabbul van, és már nem lehet vele az ügyéről beszélni, csak egy lélekvándorlásról szóló elméletet hangoztat. (hvg.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s