h i r d e t é s

Nem kapták meg a téli rezsicsökkentést, akik fával fűtenek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nem kapták meg a téli rezsicsökkentést, akik fával fűtenek

2018. április 19. - 19:16

 

Bár a kormány még a kampányban megígérte, hogy kiterjesztik a fával fűtőkre is a téli rezsicsökkentést.

 

Egy asszony levélben fordult a gárdonyi önkormányzathoz, kérte a tüzelőanyag támogatást. Kérelmére az önkormányzat az alábbi választ adta:

"A Kormány 37/2018. (III.8.) rendeletével hozott döntést az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő lakossági földgázfogyasztók részére biztosított téli rezsicsökkentésről, továbbá 39/2018. (III.12.) rendeletével döntött a fűtési célú távhőszolgáltatást igénybe vevő lakossági felhasználók részére biztosított téli rezsicsökkentésről.

A téli rezsicsökkentés kiterjesztése érdekében szükséges intézkedésről szóló 1072/2018. (III.9.) Korm. határozat alapján 1.000.000.000 Ft többletfinanszírozás kerül biztosításra a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárláshoz kapcsolódó támogatás fedezeteként.

A korábbi rendelkezések alapján szociális célú tüzelőanyag vásárlása céljából az 5.000 fő alatti települések kaptak támogatást.

A Kormány fenti határozatához kapcsolódó, az önkormányzatokat érintő intézkedések pontos tartalmát még nem ismerjük, annak tisztázásáig így szíves türelmét kérjük."

Nem valószínű, hogy a gárdonyi asszony esete egyedi lenne, több olvasónk jelezte Esztergomból is, hogy ők sem kapták meg a beígért 12 ezer forintos rezsitámogatást. Ők is fával fűtenek.

Azt igazságtalannak tartjuk, hogy amíg a gázzal fűtők vagy távfűtést használóknak nem kell bizonyítaniuk, hogy szociálisan rászorultak a támogatásra, addig a fával fűtők csak úgy kaphatják meg az összeget, ha bizonyítják rászorultságukat. - Ez derül ki a közösségi háló kommentjeit olvasva.


 

h i r d e t é s