h i r d e t é s

Nem nyugszik a szél, felhős idő jön

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Nem nyugszik a szél, felhős idő jön

2019. február 13. - 06:10

 

A hidegfront mögött viharossá fokozódott az északnyugati szél, és pár fokkal hűvösebb levegő áramlott fölénk. A pár fokos lehűlés nem lesz tartós, hét közepétől újra erőteljes melegedésre számíthatunk. - írja az Időjárás.hu.

Illusztráció: pixabay.com

Szerdán délelőtt többnyire közepesen felhős lesz az ég, helyenként lehetnek gyengén felhős területek. Jelentős mennyiségű csapadék nem valószínű.  Délután az ország nagy részén közepesen vagy gyengén felhős lesz az ég, a Dunántúlon növekedhet meg erőteljesen a felhőzet. Csapadékra a Dunántúlon van kilátás, gyenge havazás, gyenge havas eső formájában. Élénk lesz az északnyugati szél. 3, 6 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Szerdán folytatódik a frontmentes idő. A hideg reggeli időszakban kopásos eredetű ízületi panaszok léphetnek fel. - írja a meteoklinika.hu

Szerdán front nem érkezik fölénk, de az időjárás mindig tartogat olyan hatásokat, melyek az időjárás-érzékenyeknél megterhelő tüneteket okoznak. Az éjszaka folyamán lehűl a levegő, reggelre többfelé csökken fagypont alá a hőmérséklet. A fagyos időben többeknél jelentkezhetnek kopásos eredetű ízület panaszok, melyek napközben fokozatosan mérséklődnek, megszűnnek. Az ízületi bántalmak enyhítése érdekében tartsa melegen fájó végtagjait és kezdje a napot egy átmozgató tornával, azonban ügyeljen arra, hogy ne erőltesse meg végtagjait. A hideg reggeleken nagy a megfázásveszély, fontos a vastag, réteges öltözet!

A Dunántúli tájakon élőknek kissé változékony időben lehet részük, az érzékenyek vérnyomás-ingadozást tapasztalhatnak, de intenzív panaszokra nem kell készülni.

A szabadtéri tevékenységeknek az ország nagy részén kedveznek a körülmények, a Dunántúlon a helyenként csapadékos, szeles időben alacsony hő-és komfortérzetre kell számítani. A napos területeken kellemes lesz az idő, lehetőség nyílik akár hosszabb sétákra, kirándulásokra.

A hűvösebb napokon fontos az immunrendszer erősítése, fokozza a C-vitamin bevitelt, fogyasszon minél több gyümölcsöt és zöldséget. Az év ezen időszakában is ajánlott minél több folyadékot fogyasztani és odafigyelni az egészséges étkezésre. Kerülje a cukros italokat és a zsíros ételeket, essen a választása egy tányér forró levesre.

Nem várható, hogy jelentősen nő a légszennyezettség, most ajánlott több időt a friss levegőn tölteni. 

A közlekedést a csapadékos tájakon nedves és csúszós útszakaszok nehezítik, legyen nagyon körültekintő, vezessen fokozott figyelemmel!

Vezető tünet a mai napon: kopásos eredetű ízületi bántalmak. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s