fbpx Nem saját hiba, összetett támadás döntötte be az előválasztási rendszert, hétfőn folytatják | CIVILHETES

h i r d e t é s

Nem saját hiba, összetett támadás döntötte be az előválasztási rendszert, hétfőn folytatják

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nem saját hiba, összetett támadás döntötte be az előválasztási rendszert, hétfőn folytatják

2021. szeptember 18. - 17:25

 

Noha többen belső bakitól tartottak, kiderült, több támadás érte a

Forrás: Telex

Az elmúlt három órában az Országos Előválasztási Bizottság minden részletre kiterjedő elemzést végezett az előválasztás informatikai rendszerét lelassító délelőtti jelenséggel kapcsolatban. (Emlékeztetőül: a szavazást fel kellett függeszteni, mert a rendszer megrogyott.) A testület szerint teljesen világossá vált, hogy ma reggel 6 óra és délelőtt 10 között nemcsak a változást akaró választók tömegei érdeklődtek az előválasztás iránt, hanem másvalakik is: jelenleg ismeretlen eredetű tömeges terhelés érte az előválasztás háttérrendszerét. (Nem sima túlterhelésről van szó, nem is a jól ismert támadási formák egyikéről, hanem egy összetettebb, több lépcsőből álló visszaélésről.)

Az előválasztás azonnali folytatása a jelenlegi formában nem pontosan felmérhető technikai kockázatokat hordoz. Ugyanakkor az is világossá vált, hogy ezek a kockázatok nagyjából egy nap ráfordítással kezelhetők.

Ezért a változás ügye iránti elkötelezettséggel egyetlen felelős döntés hozhattunk: a szavaztatási folyamatot leállítottuk, az előválasztás az eredeti terveknek megfelelő formában 2021. szeptember 20-án, hétfőn 7:00 órakor folytatódik.

Az eddig lezajlott előválasztási folyamattal kapcsolatos további döntéseket az Országos Előválasztási Bizottság a következő 24 órában tárgyalja. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s