h i r d e t é s

Nem soroltak be időben a munkaterület mellett, majdnem nagy baj lett belőle - VIDEÓ

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nem soroltak be időben a munkaterület mellett, majdnem nagy baj lett belőle - VIDEÓ

2021. június 04. - 08:39

 

60 ezer forintos büntetés várhat a kisbusz vezetőjére.

Forrás: Magyar Közút / Instagram

Kedden a szigetszentmiklósi mérnökség szakemberei az M0-ás autóút egyik szakaszán a vízelvezető rendszer takarítását végezték. A szokásos módon több lépcsőben vezették be sebességkorlátozást előjelző autóikkal, továbbá a munkaterület előtti, autóút feletti digitális, változtatható jelzésképű táblákon is jóval előre jelezték, hogy korlátozásra számíthatnak a közlekedők, a munkaterületet védő narancssárga teherautó és a rajta lévő számos ledes figyelmeztető jelről nem is beszélve.

A mérnökségükön egy komplex rendszert alkalmazva az ütközésienergia elnyelő modullal felszerelt teherautónkra kamerát és sebességmérő műszert is telepítettek. Korábban ez a rendszer rögzítette, ahogy egy sofőr belecsapódott a munkaterületet védő járműbe és sajnos most is volt „kapása” az eszköznek. Egyrészt jól látszik, hogy a 60-as sebességkorlátozást gyakorlatilag senki nem tartja be. Bár előzési tilalom is volt a munkaterület térségében, ennek ellenére többen is nyugodtan fogtak bele előzésekbe. A felvételen az is látszik, hogy egy kisbusz nem tudott időben besorolni, ezért veszélyhelyzetet teremtve cikázni kezdett méterekkel a munkavégzési helyszín előtt. A manőver végén több sárga villogóval felszerelt kúpot is legyalult, melyek a munkaterület előtti futófény részei voltak. A speciális eszközök értéke 60 ezer forint, a rendszám és a videó alapján megtették a szükséges feljelentést a rendőrségen.

Szerencsére nem történt nagyobb baj vagy személyi sérülés, de ez most is csak centiken múlt. Arra kérjik a közlekedőket, hogy figyeljék a kihelyezett előjelzéseket, mindenképpen tartsák be az ideiglenes sebességkorlátozásokat maguk, a többi autós és a közút munkatársainak védelme érdekében. A statisztikák szerint, ha egy autó 60 km/órás sebességgel gázol el egy gyalogost, akkor is 80% feletti az esélye, hogy a gyalogos nem éli túl a balesetet, tehát nem mindegy, mekkora sebességgel haladnak el a járművek a munkatársaink mellett. És ami szintén fontos, hogy időben soroljunk be, alkalmazzuk a cipzár elvet, segítsük a többi autó besorolását is és ne hagyjuk az utolsó méterekre a manővereket, ne centizzük ki.


 

Kommentek

h i r d e t é s