h i r d e t é s

Nem várt fordulatot vesz a régi kecskeméti molinó-botrány?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nem várt fordulatot vesz a régi kecskeméti molinó-botrány?

2017. október 25. - 16:26

 

A fideszes leszámolás a Simicska-féle plakát-birodalommal? Vagy Zombor régi ügye köszön vissza? A kecskeméti önkormányzat csütörtöki ülésén napirenden lévő rendelet-tervezet megtiltaná a reklámok kihelyezését.

echelon8.org

Most az önkormányzatok szintjére ért a plakáthháború. A kecskeméti közgyűlésen csütörtökön a második napirendi pontban tárgyalják a városatyáink a hirdető-és reklámberendezések, valamint hirdetmények elhelyezéséről és szabályozásáról szóló 7/2009.(I.30.) önkormányzati rendelete hatályon kívül helyezéséről szóló előterjesztést Gaál József alpolgármester előterjesztésében.

kecskeméti rendelettervezet  úgy fogalmaz, hogy a közérdekű molinó, az építési reklámháló és a közterület fölé nyúló árnyékoló berendezés kivételével molinó, ponyva vagy háló reklámhordozóként, reklámhordozót tartó berendezésként nem alkalmazható. Kecskeméten külön pikantériája van a molinó kihelyezés megtiltásának.

2009-BEN KIKERÜLT AZ EGYIK PIAC MELLETT LÉVŐ MAGÁNHÁZ KAPUJA FELÉ EGY MOLINÓ EZZEL A FELIRATTAL:  ZOMBOR ÚR! BŰZLIK A VÁROS A KORRUPCIÓTÓL!

Zombor Gábor fideszes országgyűlési képviselő, aki abban az időben a városunk polgármestere is volt, becsületsértés miatt feljelentést tett a rendőrségen. A városi ügyészség azonban a büntetőügyet megszüntette. Majd Zombor százmillió forintra perelte a ház tulajdonosát hitelrontásért. Végül. miután első fokon vesztett a politikus, elállt a pertől.

 Az utóbbi években a plakátok frontján is egyre fokozódik a konfliktus a Simicska Lajos, a Fidesz volt gazdasági háttérembere, és a kormányzat között. A Parlamentben is nagy vihart kavart az a plakátokról szóló törvény, ami végül a feles többséget igénylő a városkép rendezéséről szóló törvénybe került bele, a kétharmados támogatás híjján.  A Jobbik közelébe sorolt oligarcha, miután a büntetést helyeztek kilátásba a politikai tartalmú plakátok miatt, üres plakátokat helyeztetett ki a cége a felületeire. A fehér plakáthelyekre pedig maga az üzletember kezdte felfirkálni az elhíresült Orbánról szóló mondatát a veszprémi éjszakában.

Szombathelyen már volt egy hasonló önkormányzati rendelet, ahol hatóságilag szabták meg  az adókat a köztéri hirdetésekre. Az óriásplakátok mellett például megadóztatnák a reklámzászlókat (250 Ft/m2/nap), a hirdetőembereket (1000 Ft/fő/nap), de még a hangos reklámokat is (2000 Ft/gépkocsi/nap) a vasi megyeszékhelyen.

forrás: kecskemert.blog.hu/


 

Kommentek

h i r d e t é s