h i r d e t é s

Németh Szilárd „kezdeményezésére” tartottak latin nyelvű misét a Bazilikában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Németh Szilárd „kezdeményezésére” tartottak latin nyelvű misét a Bazilikában

2018. október 29. - 06:29

 

A szövetségi elnök vasárnap Bazilikában töltődött fel Schmitt Pállal és több sportolóval. Németh úgy gondolja, az ő kérésére tartottak latin misét is. - írja a nepszava.hu.

Németh Szilárd honvédelmi államtitkár és Schmitt Pál korábbi államfő a Szent István Bazilikában Fotó: Facebook/Németh Szilárd Forrás: nepszava.hu

Kezdeményezésemre ma reggel 10 órakor latin nyelvű szentmisét celebráltak a Szent István Bazilikában. Az eseményen részt vett Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke, Schmitt Pál volt köztársasági elnök, a NOB tagja és Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, valamint magyar és külföldi birkózók

 - írta büszkén Facebook-oldalán Németh Szilárd honvédelmi államtitkár. A fotókon pedig látható is, hogy a templom padsorában elől, az őt megillető helyen ül Schmitt Pállal – együtt töltődnek fel lelkileg a birkózó világbajnokság utolsó napján.

Ha mindez igaz, akkor Németh már egyházi életben is megszívlelendő tanácsokat ad a sport és a honvédelem területe mellett. Bejegyzésének ugyanakkor ellentmond, hogy a Bazilika állandó miserendje szerint szeptembertől júliusig általában is latin nyelven tartják meg a 10 órakor kezdődő nagymisét. 

Mindenesetre megkerestük az ügyben az egyházközségi iroda titkárságát, hogy megtudjuk, mennyiben engedtek Németh kérésének, és ha így történt, ki kérhet még rajta kívül külön latin nyelvű szertartást. Ha érkezik válasz, frissítjük cikkünket.

nepszava.hu


 

h i r d e t é s