h i r d e t é s

Németh Szilárd teljes titokban haknizott a Miskolci Egyetemen

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Németh Szilárd teljes titokban haknizott a Miskolci Egyetemen

2019. március 29. - 08:38

 

Ma már nemcsak igazságos királyok, de párthű gazemberek is inkognitóban igyekeznek elkerülni a nemkívánatos figyelmet. Nem is csoda, hiszen – ha vissza is szorultak az igazság lelkes keresői – máig vannak kínos kérdéseket feltenni kész emberek. Talán ez indokolja Németh hirtelen támadt félénkségét.

Fotó: Németh Szilárd / Facebook

Mint ismeretes, nem egyszer fordult elő, hogy nehéz kérdésekkel szembesülve, kérdés nélkül távozott a vele készülő műsor színhelyéről. Azonban bizonyára már ő is rájött, hogy ez az óvodában sem elfogadható magatartás amúgy fényes renoméját tovább rontja. És bár napjainkban a független újságíróknak lényegében befellegzett Magyarországon, maradtunk páran elég merészek kereszttűzbe venni a kormány prominenseit.

Magyarán Németh vélhetőleg nem akart olyan kérdésekre válaszolni, amire nyilvánvalóan csak hazugsággal felelhet.

Hogy a Miskolci Egyetemre miért kellett teljes titokban mennie, arról csak találgathatunk és a legóvatosabb tippünk is az, hogy az intézmény nem engedhette meg magának, azt a nívóvesztést, amivel a Honvédelmi Minisztérium államtitkárának megjelenése jár együtt.

A Fidesz alelnökét az egyetemen működő Citromfa Politikai Műhely hívta meg, amely korábban is rendszeresen szervezett beszélgetéseket közéleti szereplőkkel, ám míg az eseményt a korábbi alkalmakkor széles körben, a Facebookon, és az egyetemen kihelyezett plakátokon és szórólapokon is hirdették, addig a mostani alkalmat a hvg.hu információi szerint kifejezetten titokban tartották: „bizalmi alapon” csak a Citromfa tevékenységében részt vevő néhány tucat hallgató tudhatott, illetve vehet részt előadásról. Sőt, őket is kifejezetten kérték: hogy ne csináljanak hírverést az eseménynek, és ne hívjanak további embereket- főként olyanokat ne, akiknek részvételéből „baj lehet”. (értsd: nem a kormánypártokkal szimpatizáló hallgatókat, akiknek akadékoskodó kérdésekkel zavarhatják meg Németh Szilárd előadását).

Az egyetem épülete előtt már jóval a rendezvény kezdete előtt biztonságiak várták a Fidesz alelnökének autóját. Az előadás információink szerint 15 órakor kezdődött volna, de csúszik, mert a szervezők váratlanul átszervezték a helyszínt – informátoraink szerint azért, mert kiszivárgott az államtitkár érkezésének híre és a szervezők nem akarták, hogy Németh Szilárd valamilyen trollkodás vagy egyéb incidens "áldozata" legyen. /hvg/

Ezzel pedig igazoltnak tekinthetjük fentebb megfogalmazott gyanúnkat. Annyival kiegészítve, hogy az egyetem maga is inkább fedezi a Fidesz nem egyszer levitézlett „üdvöskéjét”. Van Németh magatartásában valami, amit már nem tudunk a közönséges gyávaság számlájára felírni. Nem pusztán arról van szó, hogy a hazugságaival nem kíván szembesülni, azokat, akik hűen betartják szakmájuk kötelmeit, következetesen lehetetleníti el.

Azonban a sajtó szabadságát mindig is sajátosan értelmezte a magyar kormányzat. Így maradhatott fent napjainkig a cenzúra is. Noha 1848-ban mintha valami követelésben pontos helyet kapott volna ennek eltörlése.


 

h i r d e t é s