h i r d e t é s

Nemzeti büszkeség vagy egyszerű emberség?

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam

Nemzeti büszkeség vagy egyszerű emberség?

2020. április 05. - 18:26

 

Aki utcán él, megtanul másképp viszonyulni az emberekhez. Hiszen ott lent te pontosan tudod, hogy lent vagy, oda nem akar lekerülni senki. Vagy szánalom vesz körül, vagy megvetés. De előfordul, hogy a megvetésbe keveredik valami iszonyat is. Ha Isten kisegít és újból átlag lehetsz, nem tudod elfelejteni, kik is az emberek. Kivételek voltak és vannak. Ha nem lettek volna, most nem lennék itt.

Az utca, bányák, háborúk megtanítanak egy pillanat alatt átváltozni emberből állattá. Ez egy védelmi reflex. Így élsz túl. De visszafelé sokkal nehezebben megy. Darwin szerint is többmillió év kell ahhoz, hogy állatból újra emberek legyünk. Ennyi pedig nem áll rendelkezésre. Mégis furcsa, de fel kell tenni a kérdést. Ha ennyire iparszerűen állítjuk elő a nyomort, akkor hogy lehet ennyi állatból újra embert faragni? Ez nem merül fel senkiben? Igen, állatot mondtam. Mert ez a helyes kifejezés. Így tekintettek rám azok a szemek Afrikában és itt. Nem felejtem el. Ha pedig jóideje ebben a helyzetben élsz, feladod és magad is elfogadod mivoltodat.

Egyet azonban általánosan kijelenthetek. Akárhol is kerültem rossz helyzetbe: a nyomornak nincs nemzetisége. Kevesen büszkék ilyen helyzetben a nemzeti trikolórra. Van, de kevés. Amellett, hogy a nyomorban sok az erőszak, ami belülről tovább erodálja, de van összekovácsoló ereje is. Ez nem bizalmi viszonyon alapszik, mert olyan nincs, hanem inkább egymásra utaltság. Ha jól látom itthon is működik. A NER program bejött! A vidéket járva te is láthatod, hogy a cigány felzárkóztatás nem sikerült, de a magyar lezárkóztatás igen! A Nemzeti Lezárkóztatás Programja! NLP! A szegénység elmossa az ellentéteket. Az egymásra utaltság erősebb a trikolórnál. Tudom, most jönnek a nemzeti hőzöngő hozzászólok, hogy ez mind nem igaz! Mari néni még tartja magát! A cigányok ellopták a tyúkját! De ő ellenáll és áramot vezetett a kerítésbe! Mert azok a kurva cigányok! Együttélésre alkalmatlanok! Bezzeg az a nemzeti Mari néni az ősmagyar kopasznyakú tyúkjával!

A hőzöngők minden oldalon bele tudnak marni a másik térfélbe, de a realitás nem ez. A Quaestor botrány néven emlegetett ügyben, Tarsoly Csaba vezényletével 150 milliárd Ft fiktív kötvényt dobtak piacra, tehát ennyivel verték át az embereket. Thomas Borgent, a Danska Banka igazgatóját azzal vádolják, hogy 2007-15 között 200 milliárd Eurót mosott tisztára. Folytassam? Ha Magyarországon minden cigány naponta lop egy tyúkot, az sem ér fel a fehérgalléros urak károkozásának 1%-ával! Nem mentek fel ezzel senkit a lopás felelőssége alól! Akik mást megkárosítanak, bűnhődjenek. Ne fekete-fehérben lássuk a világot! Ha pedig kijelentjük, hogy van cigánybűnözés, akkor jelentsük ki azt is, hogy van magyarbűnözés és ne létszámokat hasonlítsunk össze, hanem kárértékeket. Hanyatt fogsz vágódni! És ha erőszakos cselekményekre tereljük a szót, igen! Van cigány erőszak! De az nem minősül magyar erőszaknak, hogy devizahitelt vetetnek fel veled, eladósítanak, kilakoltatnak, majd az utcán döglesz meg? És hány ilyen átverésnek vagyunk az áldozatai mind! Ez nem erőszak?

Az utca szintjéről a tyúklopás nem látszik. Az viszont jól látszik, hogy nincs több hely a melegedőkön, konkurenciaharc folyik az aluljárók helyeiért, tehát a létszám nő és ennek oka nem az, hogy a tyúkot ellopták! Szociális háló? Ne röhögtess! Hiszen még az egyház sem jótékonysági intézmény, hangzik el az első számú vezető szájából! Statisztika? Számok? Ezeket emberek állítják elő, nem a valóság.

A fentiekkel nem kívánom elérni, hogy a cigányok érezzenek szimpátiát a magyarok iránt és a magyarok a cigányok iránt. Ezeknek semmi értelme. Az első kocsma és közösen elfogyasztott feles többre képes, mint másfél órás szónoklat a mecsetben, vagy templomban. A szónoklatoknak nincs hitele, mert legtöbbször hiteltelen emberek szájából hangzanak el. A másik, hogy aki ilyen helyekre jár, az legtöbbször képmutató. Eljár imádkozni, hogy mások lássák. Ezek után az egyenlet: hiteltelenség plusz képmutatás egyenlő lófasz. A kocsma legalább „összekábítja” a feleket. Mi a szent helyeinken erre sem vagyunk képesek.

Írok. Az írásnak van egy csodája. Nem mindenki olvas, hanem csak az, akit érdekel. A gondolatom átmegy, és alakítja az olvasót. De nem ez a csoda. A csoda az, ha minden hajnalban felkelek és a tökéletes csöndben rendszeresen írok egy inspirációt követve lelkiismerettel. Ekkor Isten költözik az írásokba. Mintha nem is én írnám azokat. Végül saját írásaim engem alakítanak és így adom azokat közre! Neeeeeem! Ne vádolj be azzal, hogy próféciát érzek magamban és hitehagyó vagyok! Ez nem az! Ez más! Ez inspiráció, ami minden embernek kijár, ha Istenhez fordul. Mindenki kaphat, aki alkot. Ez a csoda. Ez erősít meg minden nap abban, hogy van lehetőség az átalakulásra! Képes vagyok újból ember lenni állatból! Mert én még csak az evolúciónak erre a fokára jutottam el. Lehet, hogy nem is kellene továbblépni!

Nem jár az embernek, hogy beszéljen vele Allah, csak ha sugall, vagy a Hidzsáb (lepel) mögül, vagy Küldöttet küld, hogy kinyilatkoztassa az Ő engedelmével azt, amit Ő akar. Ő a Magasságos, a Mindentudó.

Hogy kommunikálhat Allah az emberrel? Közvetlenül nem kommunikál, de van a közlésnek három módja Allah és ember között:
1. Wahi, inspiráció.
2 A Hidzsáb, azaz lepel mögül.
3. Küldött küldésével.

A sugallat, inspiráció kétféle lehet:
1. Az ember szívére, értelmére sugallott parancsok, tiltások, vagy mély igazságok magyarázatai, megvilágosodás, stb. Ennek érzői azok, akik Igaz Hitet, odaadást táplálnak magukban.
2. Verbális inspiráció, ami Allah Szavainak emberi nyelven való érzékelését jelenti.

Lepel, Hidzsáb mögül: Természetesen nem egy vászondarabról, hanem a Látható és Láthatatlan világot elválasztó absztrakt lepelről, vagy a Világosság, ill. a sötétség közti válaszfalról van szó. Küldöttön keresztül: Gábriel Arkangyal hozta el a Korán kinyilatkoztatásait a Prófétának.

Ha már a NER-en túljutottunk, talán elérkezünk egy olyan programhoz is, ami nem statisztikákban ölt testet és szít bennünk öntudatot egy olyan teljesítmény alapján, amit elő sem állítottunk. Ez mondjuk legyen a NIP, azaz a Nemzetközi Inspiráltság Programja. Ez működik statisztika nélkül is.

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s