h i r d e t é s

Nincs elég fekvőbeteg-hely Érden, a város járványkórháznak ajánlja a kézisek sportcsarnokát

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nincs elég fekvőbeteg-hely Érden, a város járványkórháznak ajánlja a kézisek sportcsarnokát

2020. március 27. - 18:00

 

"Mi nem akarunk az utolsó utáni pillanatig várni. Most kell cselekednünk, mert most még talán nem késő" – írta ki Facebook-oldalára Érd polgármestere.

Csőzik László és Szűcs Gábor - Forrás: Csőzik László / Facebook

A polgármester csütörtökön este közölte, hogy a város több sportcsarnokát, köztük a kézilabdacsapat otthonának számító Érd Arénát is felajánlotta sürgősségi kórház kialakítására.

Csőzik László levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz és Pintér Sándor belügyminiszterhez, mint az operatív törzs vezetőjéhez, hogy jelezze,

a 70 ezres városban jelenleg nincs fekvőbetegek ellátására alkalmas intézmény.

Csőzik szerint a városban már most is van regisztrált fertőzött, így hamarosan égető szükség lehet olyan helyekre is, ahol a súlyosabb állapotú, de intenzív osztályra nem szoruló betegeket szakszerűen lehet gyógyítani.

A kormány már készül a kórházi kapacitások teljes telítettségre, ezért az ország több pontján ideiglenes ellátóhelyeket hoz létre. Az érdiek szerint a nemzetközi példák azt mutatják, hogy az üresen álló sportcsarnokokban lehet a leggyorsabban és legköltséghatékonyabban berendezni nagy befogadóképességű ideiglenes járványkórházat. (168ora.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s