h i r d e t é s

Hernád nem válhat a közvagyon eltüntetéséhez asszisztáló fideszes vezetők áldozatává!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Hernád nem válhat a közvagyon eltüntetéséhez asszisztáló fideszes vezetők áldozatává!

2019. október 09. - 13:36

 

Átlátható, ellenőrizhető és korrupciómentes településvezetést ígért Chladek Tibor, a demokratikus ellenzék polgármester-jelöltje Hernádon, a korrupció szimbólumává vált községi sportpálya előtt Bősz Anettel, a Liberálisok országgyűlési képviselőjével tartott sajtótájékoztatóján.

A Magyar Liberális Párt Pest megyei elnöke felelevenítette, hogy a korrupció és az eltüntetett közpénz-milliók miatt hírhedtté vált sportpálya ügyében ő maga tett feljelentést csalás, költségvetési csalás és hűtlen kezelés gyanújával 2018 novemberében. A Hernádi Sportegyesület a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közreműködésével több mint 10 millió forint TAO-támogatást kapott ugyanis a sportpálya kerítésének felújítására, az előre szabálytalanul kifizetett beruházás azonban nem valósult meg. A kerítés egy része végül az önkormányzat költségvetéséből készült el, az állami támogatás pedig nyomtalanul eltűnt.

Bár Chladek Tibor feljelentése nyomán a NAV nyomozást indított a sportpálya ügyében, a mai napig nem tudni, hová tűnt a közel 11 milliónyi közpénz, hogyan fordulhatott elő, hogy egy Pest megyei és hernádi kötődéssel egyáltalán nem rendelkező, építőiparral korábban nem is foglalkozó nyíregyházi cég, az M & N Fogtechnika Bt. nyerte el a beruházás kivitelezését, és egyáltalán, ki a korrupciós botrány felelőse.

Chladek Tibor több mint aggályosnak nevezte, hogy bár a településvezetés tudott az eltűnt TAO-támogatásról, sem a sportegyesület, sem a helyi önkormányzat nem tett feljelentést, holott a bűncselekmények gyanújáról értesült helyi vezetőknek feljelentési kötelezettsége lett volna.

A polgármester-jelölt hangsúlyozta, a hernádiak nem bízhatják olyanokra a település vezetését, akik képtelenek vigyázni a közvagyonra, és tétlenül nézik, hogy a községnek juttatott állami támogatást ellopják. A Liberálisok Pest megyei elnöke ígéretet tett arra, hogy polgármesterként átláthatóvá teszi a közpénzek felhasználását, hiszen a korrupciómentes közélet valamennyi hernádi lakosnak az érdeke.

Bősz Anett arra hívta fel a figyelmet, hogy a korrupció nem csak Hernádot, hanem az egész országot átszőtte. A NER rendszere folyamatosan rombolja a közmorált, és egy olyan mentalitást eredményez, ami szerint felesleges adót fizetni az államnak, hiszen úgyis ellopják az adófizetők pénzét. Az országgyűlési képviselő szerint a Fidesz szereti hangoztatni, hogy az ellenzéki vezetők nem tudnának EU-s forrásokat biztosítani a városuk számára, ez azonban hazugság. Számos példa bizonyítja ennek az ellenkezőjét, és Bősz Anett abban bízik, hogy október 13-tól Hernád lesz az egyik ilyen példa. Hozzátette: október 13-án lehetőségünk nyílik arra, hogy a NER helyi helytartóit leváltsuk, és hozzáláthassunk végre egy korrupciómentes Magyarország létrehozásához. 

Magyar Liberális Párt - Liberálisok

 


 

Kommentek

h i r d e t é s