fbpx Belső körökben is tervezhetnek merényeltet Biden beiktatása ellen az FBI szerint | CIVILHETES

h i r d e t é s

Belső körökben is tervezhetnek merényeltet Biden beiktatása ellen az FBI szerint

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Belső körökben is tervezhetnek merényeltet Biden beiktatása ellen az FBI szerint

2021. január 18. - 12:14

 

Nem zárja ki a belső incidens lehetőségét sem az FBI két nappal Joe Biden beiktatása előtt

Forrás: Euronews

Erről ír az AP amerikai hírügynökség biztonsági forrásokra hivatkozva, miközben emberemlékezet óta nem látott előkészületek zajlanak a szerdai ünnepség biztosítására.

A nemzeti Gárda összesen több mint 25 ezer emberét vezényelte Washingtonba. A törvényhozás épülete, a Capitolium már a január 6-i civil ostrom óta megközelíthetetlen, és az elmúlt napokban a környék is tele lett lezárásokkal, a rendőrség és a különleges alakulatok járműveivel.

A folyamatosan növekvő feszültség megviseli a lakosságot is. Egy nő arról beszélt egy hírügynökségi riporternek, hogy olyasmi nem történhet meg újra, ami a Capitoliumnál január elején. Szerinte ez a legkomolyabb belpolitikai fenyegetés volt a polgárháború óta.

Nem csak a fővárosban, hanem országszerte nagy a készültség. Michiganben a leköszönő elnök hívei tüntettek a helyi törvényhozás épülete előtt Lansingben. A hírhedt szélsőjobboldali milícia, a kormányellenes Boogaloo emberei is kivonultak. Ez egy elég vegyes, lazán szerveződő mozgalom, amely radikális, de esetenként teljesen ellentétes nézeteket valló csoportokból áll.

A Boogaloo egyik tüntetője például azt mondta, nem helyesli, ami a Capitoliumnál történt, ugyanakkor meg van győződve róla, hogy a kormány pontosan tudja, kinek az emberei voltak.

Ohióban is tartottak egy hasonló, de a michiganinél békésebb demonstrációt. A leköszönő és a beiktatásra váró elnök hívei is megjelentek. Olyanok is elmentek, akiknek az erőszakból van elegük, és a hatalomátadás közeledtével elszabadult indulatok féken tartását követelték. (Euronews)


 

Kommentek

h i r d e t é s