h i r d e t é s

Novák Katalin: miközben életeket mentünk járvány idején, az EPP a Fidesz képviselőinek mozgásterét korlátozza

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Novák Katalin: miközben életeket mentünk járvány idején, az EPP a Fidesz képviselőinek mozgásterét korlátozza

2021. március 03. - 13:17

 

Az Európai Unióban naponta több ezer ember veszti el az életét, az Európai Néppárt parlamenti frakciója mégis azzal van elfoglalva, hogy a Fidesz európai parlamenti képviselőinek mozgásterét korlátozza - írta Novák Katalin, a Fidesz alelnöke szerdán a Facebook-oldalán, megosztva Orbán Viktor pártelnök levelét, amelyben közölte, hogy a Fidesz azonnal elhagyja az EPP frakcióját.

A kép illusztráció! - Forrás: 444.hu

A családokért felelős tárca nélküli miniszter bejegyzésében azt írta: miután szerdán a Európai Néppárt elfogadta az alapszabályzatának módosítását, úgy döntöttek, hogy pontot tesznek a viták végére és kilépnek az EPP képviselőcsoportjából.

Novák Katalin Facebook-oldalán a Fidesz külügyekért felelős alelnökeként megosztotta Orbán Viktor miniszterelnök Manfred Weber frakcióvezetőjének küldött levelét is. Ebben a Fidesz elnöke csalódottságának adott hangot, amiért azt látják: "miközben több százezer európai ember kerül kórházba, orvosaink az emberéletek megmentésén dolgoznak, az ezalatt az EPP képviselőcsoportját belső adminisztratív ügyek bénítják meg és azzal foglalatoskodik, hogy elnémítsa és letiltsa demokratikusan megválasztott európai parlamenti képviselőinket".

Orbán Viktor a levélben az EPP európai parlamenti képviselőcsoportja belső szabályzatának megváltoztatását úgy értékeli: az "egyértelműen ellenséges lépés választóinkkal és a Fidesszel szemben". Hozzáteszi: európai parlamenti képviselőink korlátozása választott tisztségük gyakorlásában megfosztja a magyar választókat demokratikus jogaiktól. "Ez antidemokratikus, igazságtalan és elfogadhatatlan. Ebből kifolyólag a Fidesz vezető testülete úgy döntött, hogy azonnal elhagyjuk az EPP európai parlamenti képviselőcsoportját" - szögezi le Fidesz elnöke.

Orbán Viktor levelét azzal zárja: a Fidesz európai parlamenti képviselői továbbra is azokért a választókért fognak felszólalni, akiket képviselnek és meg fogják védeni a magyar emberek érdekeit. (MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s