h i r d e t é s

Novák Katalin: „Nehéz lehet azoknak, akik valamiért nem tudják támogatni a kormánypártokat”

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Novák Katalin: „Nehéz lehet azoknak, akik valamiért nem tudják támogatni a kormánypártokat”

2019. január 03. - 06:29

 

Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára interjút adott a Magyar Hírlapnak. - írja a 444.hu.

Forrás: MTI Fotó: Kovács Attila

Ebből kiderül, hogy a kormány szerint az idei európai parlamenti választáson a családpárti erők mérkőznek meg a nem családpárti erőkkel:

„Dolgozunk azon, hogy Brüsszelbe is eljusson a családközpontúság üzenete, dacolva az ottani fősodorral. Ez a munka évek óta zajlik, és úgy érzem, van eredménye. Nagy elismeréssel kell szólnom azokról a kormánypárti EP-képviselőkről és a családszervezetekről, akik ennek az ügynek az élére állnak. Jövő májusban európai parlamenti választások lesznek, és meggyőződésem szerint jócskán átrajzolódik majd a kontinens politikai térképe.

Bízom abban, hogy előbb-utóbb a családpárti politikai erők lesznek túlsúlyban, és így ez a téma pozitív megközelítésben kerül majd az unió napirendjére. Nagy szükség van rá, máskülönben a saját jövőnkről mondunk le.”

A Magyar Hírlap rákérdezett a tüntetésekre és a túlóratörvényre is:

„Biztosan látta, hogy a karácsony előtti budapesti tüntetéseket a kinti médiumok hogyan tálalták. Az ellenzék pedig előszeretettel tűzi a zászlajára, hogy nem támogatják megfelelően a családokat, a munka törvénykönyvének módosítása is számukra lesz kedvezőtlen. Mit gondol erről?”

Ha valaki azt hinné, hogy a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a válaszában felhívja arra a figyelmet, hogy az évi 400 órányi túlóra összeegyeztethető a családi élettel, téved. Novák Katalin ugyanis inkább az ellenzékről beszélt, méghozzá nem akárhogyan. Miután felhívta a figyelmet, hogy

a magyarok biztonságban élhetnek, reményeim szerint sikerül megőriznünk Magyarországot, sőt talán egész Közép-Európát egy békés szigetnek a kontinens szívében, és nem kell külső veszélyektől tartanunk,

azt mondta, a józan többség békére vágyik, de akinek más a véleménye, kinyilváníthatja, amíg a törvényt betartja.

„Ez az országgyűlési képviselőkre hatványozottan igaz. Amikor valaki leteszi a képviselői esküjét, vállalja azt a felelősséget, hogy neki, a 199-ből egyként kötelessége példát mutatni. A szövegben szó szerint benne van: Magyarország törvényeit betartom, és másokkal is betartatom.

Én komolyan veszem ezt az esküt, azt viszont szomorúan és döbbenettel látom, egyesek mennyire figyelmen kívül hagyják”

– mondta. (Természetesen nem kell félreérteni, ahogy Rogán Antalt sem kellett, amikor megdöbbent, hogy a Parlament környékén loptak.)

Novák Katalin ezután rátért az ellenzék helyzetére:

A jelenlegi parlamenti ellenzék színvonala minden eddiginél alacsonyabb. Soha nem volt ennyire destruktív és silány.

"Nehéz lehet azoknak, akik valamiért nem tudják támogatni a kormánypártokat, mert úgy látom, egyik ellenzéki párt sem kínál számukra valós alternatívát. Gondoljon bele, hogy ez azt jelentené, hogy azok közül kellene valakiknek vezetni ezt az országot, akik most valóságshow-t játszanak az utcán, színészkednek és provokálnak, és méltatlan módon viselkednek. Az a benyomásom, hogy nem is a magyar embereknek akarnak üzenni, hanem a külföldi médiának. A színházukhoz a nemzetközi sajtó hálás közönség.”

444.hu


 

h i r d e t é s