h i r d e t é s

Novák Katalin szerint a mai szavazás súlyos érv lesz, hogy új szövetségeseket keressen a Fidesz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Novák Katalin szerint a mai szavazás súlyos érv lesz, hogy új szövetségeseket keressen a Fidesz

2020. január 16. - 16:04

 

Amikor arról döntünk majd, hogy maradjon-e a Fidesz a Néppártban, a mai szavazás súlyos érv lesz amellett, hogy új szövetségeseket keressünk - nyilatkozta az atv.hu-nak Novák Katalin az után, hogy az EPP-frakció nagy része is megszavazta, hogy romlik a magyar jogállamiság.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

Akik EPP-s létükre ellenünk szavaztak, azok ismét azt bizonyították, hogy számukra a szövetségünk mit sem ér, fontosabb a rájuk nehezedő liberális nyomásnak és elvárásoknak való megfelelés, mint a jog és az igazság

- nyilatkozta az atv.hu-nak a Washingtonban tárgyaló Novák Katalin családügyi államtitkár, a Fidesz alelnöke, azt értékelve, hogy az Európai Parlament hatalmas többséggel, 446 igen szavazattal 178 ellenében elfogadta a határozatot, mely kimondja: romlott a jogállamiság helyzete Magyarországon és Lengyelországban. Emellett az EP felszólította az Európai Tanácsot, hogy hozzon határozott lépéseket az ellenünk folyó 7-es cikkelyes eljárás ügyében.

Köszönet Bellamynak és Tajaninak

Novák Katalin ugyanakkor mindenekelőtt megköszönte azoknak a szövetségeseiknek a támogatást, akik - megfogalmazása szerint - “bátran kiálltak a jog és az igazságosság mellett”. Kiemelném François-Xavier Bellamyt, a francia republikánusok frakcióvezetőjét, akinek ezt személyesen is megköszöntem, és aki határozottan fel is szólalt a parlamenti vitában a magyarok mellett, valamint Antonio Tajanit, az EPP egyik alelnökét - tette hozzá a Fidesz alelnöke.

Amikor döntünk...

Novák Katalin munkatársunk kérdésére, hogy a mai Európai Parlamenti döntés távolítja-e a Fideszt az Európai Néppárttól, úgy fogalmazott:

amikor arról döntünk majd, hogy maradjon-e a Fidesz a Néppártban, a mai szavazás súlyos érv lesz amellett, hogy új szövetségeseket keressünk.

További részletek az atv.hu hiradójában >>


 

h i r d e t é s