fbpx Novák Katalint nem hatják meg Vera Jourová „személyes aggodalmai” | CIVILHETES

h i r d e t é s

Novák Katalint nem hatják meg Vera Jourová „személyes aggodalmai”

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Novák Katalint nem hatják meg Vera Jourová „személyes aggodalmai”

2020. május 13. - 08:49

 

„Vera Jourová bizottsági alelnök asszonynak úgy látom, vannak jogilag alátámasztott konkrét kijelentései és vannak személyes aggodalmai, és ezek nem fedik egymást." - írja a 444.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Tehát az, hogy neki milyen személyes aggodalmai vannak, vagy ő éppen hogy érzi magát, az a személyes ügye. Erről nagyon jó, hogyha egy újságnak nyilatkozik, de ez különösebben nem kell, hogy befolyásoljon bennünket bármiben

 - nyilatkozta az ATV-nek Novák Katalin arról, hogy az Európai Bizottság jogállamiságért és az európai értékekért felelős cseh alelnöke a német Frankfurter Allgemeine Zeitungnak azt mondta a magyar felhatalmazási törvényről: hogy ha megnézzük, mi történt idáig Magyarországon, akkor nagyon is nyugtalanító a jogszabály.

A családügyi államtitkár megismételte: az, hogy Vera Jourová

személyesen éppen hogy érzi magát, éppen milyen gondolatok születnek meg a fejében és őneki személyesen vannak-e aggodalmai, vágyai, tervei, az az ő dolga. Nekünk az számít, hogy milyen jogalapja van ahhoz, hogy bármilyen fellépést jogi értelemben tegyen Magyarországgal szemben. És a saját elmondása szerint ilyen jogalapja neki nincsen. Ezt mi is így látjuk, tekintettel arra, hogy nem sértettük meg most sem az európai uniós jogot

 - mondta Novák Katalin.

Az Európai Parlament csütörtökön vitázik arról, hogy a magyar felhatalmazási törvény összhangban van-e a jogállamiság követelményével. A vitán szeretett volna felszólalni Varga Judit igazságügyi miniszter is, de David Sassoli elnök azt válaszolta, a magyar kormány csak a legmagasabb szinten képviseltetheti magát a vitán, ami azt jelenti, hogy Varga nem mehet, de Orbán mehetne. A vitán a magyar képviselők is készülnek hozzászólásokkal.

444.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s