h i r d e t é s

Nyaralni szuper, dolgozni nem annyira jó az idő

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Nyaralni szuper, dolgozni nem annyira jó az idő

2020. augusztus 10. - 05:55

 

A következő napokban tartós kánikulára, igazi nyaralóidőre készülhetünk, legalább egy hétig 30 fok körül, vagy afelett alakul a hőmérséklet. Nagy csapadék nem lesz, legfeljebb frissítő záporok fordulhatnak elő. - írja az Időjárás.hu

CIVILHETES olvasói fotó

Délelőtt gomoly- és fátyolfelhők is lesznek az égen, de emellett sok napsütés várható. Számottevő csapadék nem lesz. 

Délután megnövekednek a gomolyfelhők, de marad az alapvetően napos strandidő. Helyenként lehet zápor. Az északkeleti szél mérsékelt lesz. 28, 33 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Hétfőn a frontra érzékenyeket továbbra sem terheli fronthatás, de országszerte érezhetően növekszik a hőterhelés. - írja a meteoklinika.hu

Ez elsősorban az időseket, a szívbetegeket és a vérnyomás-problémákkal élőket viselheti meg erősebben, de a tartósan a szabadban tartózkodóaknak is jelentkezhetnek panaszaik.

Délután elsősorban északkeleten fülledtebbé válik az idő, ez szintén okozhat rosszullétet, légszomjat, és csökken a munkavégző-képesség is.

Fontos a sok folyadék fogyasztása, napi 2-3 liter vizet ajánlott magunkhoz venni, a fizikai munkát végzőknek még ennél is többet. Emellett az ásványi sók pótlásáról se feledkezzen meg, az izzadás során sokat veszít ezekből a szervezetünk. Enyhén sózott ételekkel már orvosolhatja a problémát, nem szabad ezt sem túlzásba vinni.

Fogyasszon sok paradicsomot, paprikát, uborkát, magas víztartalmuknak köszönhetően nyersen fogyasztva ezek hűsítőleg is hatnak. A sokféleképpen elkészíthető cukkíni is jó választás ebben az időszakban, salátákban, de akár főételként is alkalmazhatjuk.

Szabadtéri programok: A déli órákban tartózkodjon hűvös helyen, a lakást is sötétítse be, mert nagyon gyorsan átmelegszik! Pihenj sokat, kerülje a nehéz fizikai munkát, a sportokat!

UV-sugárzás: A napos időszakokban az UV-sugárzás átmenetileg elérheti az erős fokozatot, de a felhőzet miatt az ország nagy részén többnyire mérsékelt marad.

Pollen: A pollenterhelés fokozódik, az allergiások tünetei erősödhetnek. Elsősorban még mindig a csalánfélék okozhatják a legintenzívebb tüneteket, az érintettek lehetőleg kerüljék el a gazos parkokat és a réteket.

Közlekedés: A közlekedést a tűző nap zavarhatja, elvakíthatja a sofőröket, mindig legyen önnél napszemüveg ilyen esetekre! Tűző napon álló járműben ne hagyjon kisgyereket és élő állatot se, pillanatok alatt felforrósodhat az utastér. Északkeleten helyenként záporoktól válhat nedvessé az útburkolat, növekszik a csúszásveszély, és a reflexek is tompulnak, fokozott óvatosság ajánlott az utakon!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s