h i r d e t é s

Nyílt levél honvédelmi miniszer úrnak

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam
a- a+

Nyílt levél honvédelmi miniszer úrnak

2021. november 22. - 12:17

A nyílt levelet változtatáés nélkül közöljük

Benkő Tibor honvédelmi miniszter - Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Tisztelt Benkő Tibor honvédelmi miniszter úr!

A hétvégém megkapott OBSITOS II. évfolyam 4.számában megjelentek alapján "ÉN" megértettem a Miniszter úrtól kezdve minden prominens beosztású katona által megfogalmazott és képviselt véleményét - álláspontját a nyugdíjas-nyugállományú katonákkal kapcsolatban.
Tisztelettel megköszönöm a megfogalmazottakat, képviselteket.
Nekem kb. ilyen egy Haza védelmére felesküdött és azt szolgálni kívánó hivatásos katona(k), parancsnok(ok) véleménye, állásfoglalása, megnyilvánulása.
(Parancsnok úr és Parlamenti államtitkár úr nem nyilatkozott és egyetlen rendezvényen készült képen sem látszik).
Én (csak a saját magam nevében) ígérhetem - ám mind a két Nyílt levelemben leírtakat lájkoló vagy olvasó 34060 nyilvánvalóan érintett nyugdíjas-nyugállományú, avagy maradva a skatulyánál: "kádárhuszár" hasonló véleménye alapján ígérhetjük:
"MI" rajtunk nem fog múlni az ÚJ TIPUSÚ HADSEREG kiépítése, felépítése és ahol kérik-ahogy tudunk segítünk.
"Az Eskü egy életre kötelez"
A megfogalmazottakból és tevékenységükből – szubjektíven 'borsifele módon' – megítélve, Önöknek is ez a véleménye.

Kellő Tisztelettel két kérésem lenne miniszter úrhoz:
1./ Kérem továbbítsa a köszönetemet és tiszteletemet (ami azért egy ember köszöneténél több) mindazoknak, akik a különböző rendezvényeken és fórumokon – melyekről az OBSITOS informált – megnyilvánultak irányunkban.
2./ Ön is miniszter úr rendszeresen tart különböző tájékoztatókat meg a szakemberek is – azonban a jó szándék és akarat mit sem ér akkor amikor az nem jut el a célközönséghez. Konkrétan arra gondolok miszerint az "egész rendezvények-fórumnak-tájékoztatónak" meg kellene jelennie mindenki által elérhető módon a közösségi médiában és napi hírekben is említeni kellene. Aki nem olvassa vagy keresi a kimondottan honvédségi profilú média felületet – az még tudomást sem szerez erről, illetve ezekről. A tartalom megtekintésével (ennek lehetőségével) pedig – most a vidéki, 64 éves szól belőlem – oda képzelem magam, ahol a rendezvény volt, abba a környezetbe, miliőbe. A mindig kihangsúlyozott fejlesztéseket is talán könnyebb megérteni az elhangzás kontextusában.
Vélelmezem, hogy egyre többen olvassák az Ön által kezdeményezett OBSITOS újságot – amelyet fenntartással fogadtunk, hiszen el kellett magunkat helyezni a társadalomban és az életben a "helyünkön/helyünkre" és ebben nem volt benne a honvédség (már) – kinek ezért – kinek azért. A most kapott melléklet is plusz információ forrás akár még ahhoz is, hogy utána keressek – ha érdekel.

Számomra azonban megjelent a gond, ami egy Néphadseregben kezdett és szolgált hivatásos gondja s annak ellenére, hogy Ön is eljárt a Kossuth Lajos Katonai Főiskolán a koncertekre amelyeket korábban említettem és Őszintén akar élni valamint a Becsülete mégis többet ér akkori nagy szavakat "most már" politikusként kell megvalósítania a honvédség ";katona" állományával kapcsolatban; amikor a Honvédség Főparancsnoka által kinevezett Parancsnoka különböző – következetesen negatív fényű és kicsengésű' nyilatkozatokat tett és tesz "rólunk akik Önnel együtt a Néphadseregben kezdtük a Haza és Magyarország szolgálatát a médiában – akkor én mint "szolgálati járandóságos és jövőre talán öregségi nyugdíjas" az egyik legfőbb közjogi méltóság által deklaráltan "kádárhuszár" – kinek higgyek és kinek a tevékenységét, munkáját, ígéretét és egyebeket fogadjam el és éljek vele?
A Honvédség Parancsnokáét vagy Magyarország Honvédelmi Miniszteréét?
Ön is tudja, hogy nagyon sok minden kikerült abból a Szolgálati szabályzatból, aminek alapján szolgáltunk pl. Parancsnok feladata, kötelessége nota bene a függelmi viszonyok is a katona kötelességeivel, amit az Esküben megfogadott.

Jelenleg a Parancsnok úr bővítette, hogy mi vagyok, avagy mi nem vagyok – így kellő tisztelettel összefogalom mind katonai mind politikai tekintetbe,

1./Nem vagyok magyar Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úr szerint mert a véremben nem folyik vadászszenvedély
2./Nem vagyok magyar Németh Szilárd úr honvédség parlamenti államtitkára szerint, mert nem vagyok határőr
3./Hazaáruló vagyok mert nem a Fideszre szavazok – nem fogok neveket felsorolni, de Ön már politikusként tudja kikre gondolok
4./Hazaáruló vagyok (előre megmondva) ha nem MZP-re szavazok – Alaptörvényben biztosított jogom a szavazás és ennek titkossága
5./Veszélyeztetem az ország biztonságát Szendi-Romulus Parancsnok úr szerint – akkor már sok minden jogi és egyéb szabályt is lehet foganatosítani ellenem méghozzá "kötelezően".

Parancsnok úr – a Főparancsnok úr által kinevezetten 2025-ig tölti be ezt a beosztást – amiből folyamatosan az lesz miszerint teljesen ellenkezőt mond, viselkedik a Honvédség Parancsnok és Magyarország Honvédelmi minisztere s az alárendeltek meg úgy és azt valósítanak meg, hajtanak végre ahogy akarják – kihatva ezzel emberi, bocsánat "kádárhuszári" életekre.
Befejezve, kizárólag nekem érdekes "virtigli tüzérnek" miszerint mindketten tüzérként végezték a katonai főiskolát és első tiszti beosztásukat, valamint csapatszolgálatukat is tüzérségnél kezdték. Igaz Ön 1979-ben, Parancsnok úr pedig 1999-ben. Parancsnok úr a tüzér fegyvernemet gyakorlatilag az akadémiai tanulmányai megkezdésével abbahagyta, míg Ön évtizedekig megmaradt a fegyvernemnél majd érvényesült a mondás "Tüzérből minden(ki) lehet ..." Önből Honvédelmi miniszter, Szendi- Romulusz úrból Honvédség Parancsnoka.
Ergo: Két kiválóan képzett "tüzér" szembe került egymással a legfelső szinten és beosztásban, megbízásban.
A nyilvánvaló kiváló képességeikkel és képzettségeikkel "legfelső vezetői beosztásukban" érezniük kell/érteniük kell(ene) – ez finoman szólva kétértelmű és visszás helyzet az egyszerű embernél lecsapódva, annak életét befolyásolva.
Egyszerűen: ki mond igazat és ki nem. Anno még ez nagyon sokat jelentett parancsnoki-vezetői szinten.
(nem folytatom tovább szándékosan – hiszen a tüzér is emberből van.)

Az Új Típusú Hadsereg kialakításában "is" döntő – "lehet" (ne). Amikor megkérdőjeleződhet a hitelesség és a valóság/igazság egy legfelső szintű vezetővel pro-kontra – akkor az kihat mindenre a döntési-vezetési láncban és az egyszerű embereknél.

 

Tisztelettel: Borsi Miklós szolgálati járandóságos extüzér őrnagy, "virtigli tüzér és kádárhuszár"


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky