fbpx Nyomozást rendelt el az ügyészség a Pegasus-ügyben | CIVILHETES

h i r d e t é s

Nyomozást rendelt el az ügyészség a Pegasus-ügyben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nyomozást rendelt el az ügyészség a Pegasus-ügyben

2021. július 23. - 08:07

 

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség - több feljelentés nyomán - jogosulatlan titkos információgyűjtés bűntettének gyanúja miatt nyomozást rendelt el az úgynevezett Pegasus-ügyben - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön.

A nyomozás feladata annak megállapítása, hogy történt-e és ha igen, milyen bűncselekmény - áll a Keresztes Imre főügyész által jegyzett közleményben.

A nemzetbiztonsági bizottság jövő hétfőn tart zárt ülést

Hétfő reggelre hívta össze az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke, Stummer János a testület ülését - írja a hvg.hu. Ez a sajtó számára nem nyilvános, zárt ülés lesz, témája a meghívó szerint “tájékoztatás aktuális nemzetbiztonsági kérdésekről”. Ez alapján valószínűsíthető, hogy a megfigyelési ügyről (is) beszélnek majd.

Gulyás: álbotrány, hisztéria

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón álbotránynak, hisztériának minősítette a Pegasus-ügyet, "ami jól illeszkedik abba a nemzetközi környezetbe, amivel a magyar kormány szembesülni volt kénytelen az elmúlt hetekben - fogalmazott a politikus.

A miniszter határozottan cáfolta, hogy valakit politikai állásfoglalása vagy újságíró volta miatt figyelnének meg.

Az Opinio Euronews megbízásából, mobiltelefonos applikációval készített reprezentatív közvéleménykutatása szerint a magyar lakosság csaknem kétharmada hallott az ügyről. A megkérdezettek több mint fele tartja súlyosnak. Azt pedig, hogy az ügynek politikai következményei is lesznek a válaszadók 20 százaléka tartja biztosnak, és 41 % elképzelhetőnek. Csaknem egynegyedük (24%) pedig úgy véli, hogy nem valószínű. (MTI) / Euronews


 

Kommentek

h i r d e t é s