h i r d e t é s

„Nyugalom, kisnyilasok, nyugalom” – Orbán odaszólt a jobbikos képviselőknek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

„Nyugalom, kisnyilasok, nyugalom” – Orbán odaszólt a jobbikos képviselőknek

2019. október 22. - 07:59

 

A választások utáni első ülésnap bőven tartogatott különleges eseményeket. Először Hadházy Ákos zavarta meg Orbán Viktor napirend előtti felszólalását, majd Kövér László házelnök is beszállt a vitába.

Orbán Viktor miniszterelnök megérkezik az Országgyűlés plenáris ülésére 2019. október 21-én - Fotó: MTI/Kovács Tamás

A miniszterelnöknek azonban az azonnali kérdések órájában is akadt kihívója, a jobbikos Jakab Péter először Orbán Viktor egészsége iránti aggodalmát fejezte ki, mivel ugye Kásler Miklós miniszter úr szerint a 10 parancsolat betartásával minden betegség távol tartható.

A jobbikos képviselő szerint a miniszterelnök és az egész kormánypárt több parancsolatot sem tart meg. A „ne hazudj” parancsolatnál a kormányközeli lapokat hozta fel, amelyek ellen több mint 200 sajtópert sikerült megnyerni, illetve a „ne ölj” parancsolatot emelte ki, utalva az egészségügyre, ahol a kormány hagyja meghalni az embereket.

Orbán válaszként számokkal jött: állítása szerint a jelenlegi kormány 724 milliárddal költött többet az egészségügyre, mint 2010-ig a szocialisták, akikkel – mint mondta – „önök most szövetségben vannak”.

Sokáig gondolkodtam, hogy az önök politikai forrásvidéke merre található. Mindig óvatos voltam, hogy kisnyilasnak tekintsem önöket – tette hozzá Orbán.

Szerinte egy kisnyilas onnan ismerhető meg, hogy összeáll a kommunistákkal.

Jakab Péter képviselő természetesen reagált a miniszterelnök válaszára, és az Orbán elvtárs felszólítás után odaszúrt az önkormányzati választások kapcsán, egy buktát elővéve:

Jó étvágyat a buktához, narancsos – tette hozzá a jobbikos képviselő.

Viszontválaszában a miniszterelnök nyugalomra intette a jobbikos politikust, a „csörte” pedig a

Nyugalom, kisnyilasok, nyugalom – mondattal zárult.

(Index) / blikk.hu


 

h i r d e t é s