h i r d e t é s

Nyugodtan ki lehet indulni abból, hogy Orbán Viktor nem riad vissza a nyílt választási csalástól

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Nyugodtan ki lehet indulni abból, hogy Orbán Viktor nem riad vissza a nyílt választási csalástól

2022. január 15. - 13:11

Az, hogy befagyasztotta alapvető élelmiszerek árát, csak arról tanúskodik, hogy semmit nem akar a véletlenre bízni – írja a Der Standard. 

A kép illusztráció! - Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Nyugodtan ki lehet indulni abból, hogy ez alkalommal Orbán Viktor nem riad vissza még a nyílt választási csalástól sem – írja kommentárjában az osztrák lap budapesti tudósítója. Hogy a jobboldali-populista vezető rögzíti alapélelmiszerek árát, az ismét csak arról tanúskodik, hogy semmit sem kíván a véletlenre bízni április 3-án. A megfékezett árak, amelyekre rásegít a hatalmas propaganda gépezet, fokozhatják az alacsonyabb jövedelmű rétegek komfortérzetét.

A hatalom fő támaszát azonban a közrétegek alkotják, azokat pedig a Fidesz 12 év óta tejben-vajban füröszti. Ezúttal be fog vetni minden eszközt, amit a demokrácia leépítése során megkaparintott. Az állami források szinte korlátlanul a rendelkezésére állnak, azután ott van még a kézből etetett oligarchák vagyona és tömegtájékoztatás. Ezt mind-mind igénybe veszi majd. Sőt, ennél többet is. Hogy megveti a jogállamot, azt már bebizonyította. A demokrácia magyar hívei attól tartanak, hogy Orbán ezúttal még a választási eredmény nyílt megfirkálását is megkockáztatja. Azaz szavazatokat vesz, fiktív címekre bejelentett határon túli magyarokkal. Pont ezért kért teljes körű EBESZ-felügyeletet a parlamenti választáson húsz civil szervezet. (Népszava)


h i r d e t é s

Clicky