fbpx Október végén rendezik meg a Csabai Kolbászfesztivált | CIVILHETES

h i r d e t é s

Október végén rendezik meg a Csabai Kolbászfesztivált

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Október végén rendezik meg a Csabai Kolbászfesztivált

2021. október 24. - 13:14

 

Új helyszínen és a járványhelyzet miatt a megszokottnál szűkebb programkínálattal szervezik meg október 29. és 31. között a Csabai Kolbászfesztivált.

Forrás: Csabai Kolbászfesztivál

A szervezők tájékoztatása szerint a fesztivál újdonsága, hogy idén nem a városi sportcsarnok mellett, hanem az elmúlt években hazai és uniós forrásból több milliárd forintból fejlesztett CsabaParkban szervezik meg a háromnapos rendezvényt. Itt egy több mint ötezer négyzetméteres sátrat állítanak fel, és lesz egy nagyszínpad, ahol három nagykoncertet is hallhatnak a látogatók - mondta el az MTI-nek Hégely Sándor fesztiváligazgató.

Hozzátette, hogy a járványhelyzet miatt idén elmarad a nagy népszerűségnek örvendő, az utóbbi években több mint félezer csapatot megmozgató kolbásztöltőversenyek sora, de 50 csapatos kolbásztöltő-bemutatók lesznek pénteken és szombaton meghívásos alapon.

Idén is lesz töltöttkáposzta-főzési és disznóvágás-bemutató, és a résztvevők a helyi termékek közül is válogathatnak. Nem marad el a fesztivál egyik "legszakmaibb" programja sem, idén is lehet jelentkezni a nemzetközi szárazkolbász-versenyre, 80-100 nevezőre most is számítanak - mondta Hégelyné Győrfi Ilona.

A fellépők között lesz a Budapest Bár, Kowalsy meg a Vega, a Bagossy Brothers Company, a Balkán Fanatic és a Magna Cum Laude. A koncertek mellett gyerekprogramokkal is készülnek, vasárnap pedig  családi nap lesz, amikor a belépés mindenki számára ingyenes.

A fesztivál csak védettségi igazolvánnyal vagy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel látogatható, antigén gyorsteszt elvégzésére a helyszínen is lesz lehetőség. A részletes program a www.csabaikolbaszfesztival.hu oldalon nézhető meg. (MTI)


 

h i r d e t é s