h i r d e t é s

Októberben a román jogállamiság helyzetéről is szavaz az EP

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Októberben a román jogállamiság helyzetéről is szavaz az EP

2018. szeptember 14. - 07:01

 

Az Európai Parlamentben (EP) Magyarország elmarasztalása után Románia következik: az EP nemcsak megvitatja októberben a romániai jogállamiság helyzetét, hanem határozatot is elfogad a témában.

Forrás: 888.hu

Erről az Európai Néppárt (EPP) szóvivője, Siegfried Mureșan EP-képviselő számolt be egy csütörtöki Facebook-bejegyzésben. Közlése szerint : a EP frakcióvezetőinek csütörtöki ülésén eldőlt, hogy az állampolgári jogi bel- és igazságügyi (LIBE) bizottság által kidolgozandó, Romániáról szóló határozattervezetről október végén rendeznek szavazást az EP-ben, azon az ülésszakon, amelyen egyébként - a korábbi tervek szerint - Klaus Johannis államfő is beszédet mond az unió állapotáról.

Siegfried Muresan bejegyzése szerint a romániai jogállamiságról szóló vitát az EP október elején esedékes ülésén tartják, és erre külön meghívót küldenek Viorica Dăncilă miniszterelnöknek. A Romániáról szóló határozattervezetről pedig az október 22. és 25. közötti ülésen szavaznak - írta az EP-képviselő.

A Mediafax hírügynökség felidézte, hogy Romániáról a zöldek csoportja kezdeményezett vitát az EP-ben a román diaszpóra augusztus 10-i kormányellenes tüntetésén történt erőszakos cselekmények és tömegoszlatás nyomán. A zöldek csoportja augusztus 17-én azt kérte, hogy az Európai Bizottság Románia esetében is aktiválja a jogállamisági mechanizmust. (MTI) / maszol.ro


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s